27 d’agost 2022

Novetat de setembre de Comanegra: Tian'anmen 1989

Per aquest setembre, Editorial Comanegra publica Tian'anmen 1989: Les nostres esperances trencades de Lun Zhang, Adrien Gombeaud i Ameziane, amb pròleg de Vicent Partal i traducció d'Adrià Pujol Cruells.

Lun Zhang, llavors professor de sociologia, va ser un dels líders de les protestes d’aquelles setmanes. Passada la nit tràgica del 3 al 4 de juny, va fugir de la repressió xinesa deixant enrere tota una vida. Refugiat a França, explica per primera vegada en aquest còmic la seva visió dels fets amb la col·laboració de l’escriptor i periodista Adrien Gombeaud i del dibuixant Ameziane. El resultat és la narració testimonial d’uns fets que encara avui dia són censurats per la història oficial i les autoritats xineses, i que mostren com un país va fer miques les esperances i expectatives de tot un poble.


A la venda el 7 de setembre!

 

Tian'anmen 1989: Les nostres esperances trencades, de Lun Zhang, Adrien Gombeaud i Ameziane. Amb pròleg de Vicent Partal
Traducció d'Adrià Pujol Cruells
Cartoné - 110 pàgines - 19 x 27 cm - Color
ISBN: 978-84-18857-40-9
24 €


La primavera de 1989, la Xina va obrir-se al món. Amb els conservadors i els reformistes enfrontats, el cor de Pequín esdevé l’epicentre de les protestes de milers d’estudiants que, en unes manifestacions sense precedents, demanen un progrés democràtic visible. Des del 15 d’abril, ocupen la plaça de Tian’anmen i la converteixen en l’espai estratègic que pot fer canviar el destí del país. Poques vegades el futur de la Xina comunista ha sigut tan incert com aleshores. Van ser setmanes de negociacions, de reivindicacions, d’esperança i de por. Però després de vagues de fam i de manifestacions que la llei marcial no va poder aturar, el patriarca del Partit Comunista, Deng Xiaoping, va enviar l’exèrcit amb tancs a la plaça per massacrar els que l’ocupaven pacíficament.

Tian'anmen 1989 és el tercer títol de la col·lecció «Comanegra Còmics»: no-ficció i temes d'actualitat en còmics de gran qualitat. 

 

 

 Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada