13 de desembre 2018

Presentació de "Shum", novetat de desembre de Diminuta

Aquest desembre Diminuta Editorial publica Shum. El dibuixant anarquista de Josep Maria Cadena, Jaume Capdevila i Lluís Solà i Dachs.  El proper 21 de desembre a les 7 de la tarda, tindrà lloc la seva presentació a Reial Cercle Artístic de Barcelona (Carrer dels Arcs núm 5).



Shum. El dibuixant anarquista, de Josep Maria Cadena, Jaume Capdevila i Lluís Solà i Dachs
Rústica amb solapes - 17 x 24 cm - 160 pàgines - B/N
ISBN: 978-84-946376-1-2
20€


En el panorama artístic català anterior a la Guerra Civil, hi ha una gran efervescència que possibilita l'aparició d'un munt d'interessantíssims personatges amb personalitat creativa pròpia. Personatges que fan aportacions que evolucionen o revolucionen el seu mitjà dins de la societat catalana del moment, una societat viva, que es mou i batega amb els temps, on conflueixen diversos debats polítics, socials i identitaris.

Enmig d'aquest panorama, no hi ha dubte que en Shum és un dels dibuixants que ha de ser emmarcat. En Shum és un artista singular, un creador que cal reivindicar per l'obra que ens ha deixat.

Shum, el Poeta, Jean Baptista Atcha, l'Artista de les mans trencades... tots són Alfons Vila. O viceversa.

En aquest llibre, en Lluís Solà i Dachs, en Josep Maria Cadena i en Jaume Capdevila, els tres grans especialistes en premsa satírica catalana ens parlen de la seva atzarosa vida - atemptats, bombes, judicis, presó i exili, noms falsos i pseudònims, .. - i l'aura que acaba envoltant el personatge.

En Lluís Solà i en Josep Maria Cadena, gràcies a una recerca exhaustiva, aconsegueixen desentranyar els secrets de la seva biografia. En Jaume Capdevila, en el seu article revela els secrets que s'amaguen darrere del seu traç sintètic.




Fonts: Diminuta Twitter Novetat i Presentació, Tebeosfera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada