17 de març 2018

Arriba una nova versió de Drac Català pel 36 Saló del Còmic de Barcelona

Recordeu en el còmic del superheroi Drac Català, anomenat el primer número Capità Catalunya, que va començar a publicar a partir del maig de 2000? Doncs el seu autor, en Carles Roman, n'ha preparat una nova versió. Expliquem els detalls d'aquest nou projecte tal com ens explica al seu blog.

Aquella primera edició va constar de set números. El darrer va publicar-se el 2004. També va fer-ne un retapat que recopilava els 3 primers episodis sota el títol Orígens i Secrets, que duia un dossier amb 16 pàgines amb "els secrets"sobre la creació del còmic i fitxes dels personatges principals.

Totes les cobertes de la primera versió del Drac Català. Eren comic-book de grapa i l'interior era en blanc i negre.


Va haver-ne d'abandonar la col·lecció per motius econòmics però del qual n'està molt orgullós de la resposta que va tenir de cara als lectors, tot feliços de poder seguir un còmic de gènere superheroic en català, ja fos per e-mail o carta convencional. Li encantaria tenir la mateixa resposta amb la nova versió, podent-ho fer pel blog, o bé directament al meu correu draccat@gmail.com.
 
Aquesta nova versió tindrà un nou format més gran, de 21 x 29,5, serà imprès a tot color en offset, amb un millor paper satinat mate i amb un enquadernat cosit i amb tapa rústica cartró de 300 gr. 

Per costejar la operació i arribar a temps al Saló del Còmic de Barcelona d'enguany ha hagut de demanar un préstec familiar el qual ha de retornar tan aviat com es pugui, i per això està preparant un projecte de micromecenatge a Verkami per retornar aquest préstec, a canvi de recompensar als mecenes que hi participin amb l'enviament del còmic i altres recompenses com exemplars del còmics de la primera versió, punts de llibre, làmines, dibuixos signats o pàgines originals a llapis. L'objectiu és recaptar 1500€ que vol tornar als qui han confiat en ell per tirar endavant a temps aquest projecte.

Properament avisarà quan el projecte aparegui a la web de Verkami, i a la propera entrada mostrarà la nova coberta del nou Drac Català, de la qual hem poder fer un tast al següent enllaç de Youtube.

Per acabar mostrem un tràiler del nou Drac Català a tot color!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada