19 de març 2018

Arriba la cinquena edició del Splash Sagunt: Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana

El festival se celebrarà els dies 23, 24 i 25 de març al Casal Jove al Port de Sagunt.

El cartell del Splash d'enguany –obra de Cristina Durán- resumix perfectament l'esperit del festival: amor pels còmics, passió pels llibres i diversió per a totes les edats. Durán, amb el treball de color de Miguel Á. Giner, seguix el treball de les il·lustradores Ada Deu, Ana Oncina, Laura Pacheco i Susanna Martín, que van signar els anteriors.

Quant als autors d'esta edició, destaquen alguns com Horacio Altuna, mestre de la historieta mundial, d'origen argentí, establit a Espanya i amb més d'una trentena d'obres, com Las Puertitas del Sr. López, Tragaperras o El último esbarjo, reeditat recentment per Astiberri. Altres dos figures de la novel·la gràfica internacional són els Talbot, Mary M. Talbot i Bryan Talbot, el treball dels quals se centra en la lluita de la dona oprimida en la història amb àlbums ja fonamentals com a Sufragistas, La Virgen Roja o La niña de sus ojos. Feminisme, compromís i lluita pels drets humans com a ingredients destacats.

El Splash també comptarà amb gran quantitat d'autors/es valencians, com Anabel Colazo, Gerard Miquel, Sento Llobell, Carmelo Manresa, Jorge Carrión, a més d'uns altres molt esperats com Mauro Entrialgo, Laura Rubio, Jorge Carrión, Agustín Ferrer, Joan Mundet, Elisa McCausland o Antonio Hitos. Els autors participaran en diferents activitats, que permetran conéixer-los, com són lliuraments de premis, presentacions de llibres, xarrades, taules redones i signatures als estands de la zona de fira.

A més, per a enguany s'han organitzat quatre exposicions, que és l'ocasió en la qual més mostres hi ha hagut en totes les edicions del festival. Açò és possible gràcies els recursos d'altres entitats públiques valencianes com l’IVAM o el Museu de Prehistòria amb: 'Fanzination', una mostra aglutinadora del passat i present del fanzine nacional i valencià, comisariat per Álvaro Pons i amb mural d'Elías Taño; 'Còmic i Prehistòria', espectacular recorregut per la prehistòria de mà d'autors que es van endinsar en ella en les seues historietes; i l'exposició de les vinyetes de Flavita Banana, nom artístic de Flavia Álvarez, Premi Humor Gràfic 2017. La quarta exposició és 'Dones Il·lustrades', una xicoteta mostra sobre els treballs específics d'il·lustradores, amb els cartells originals de les cinc edicions del Splash i molt més.

Entre les activitats paral·leles, el dissabte a la nit serà el concert de la Bien Querida i el divendres repetirà visita Mongòlia: el Musical 2.0 després de l'èxit de l'any passat. Les entrades per a ambòs esdeveniments es reserven en notikumi.com. El documental Libertad de Impresión, el cinema d'animació infantil o els tallers creatius impartits per APIV per a totes les edats, completen la programació.

És important recordar que, un any més, hi haurà a disposició de qui ho necessite el Bus-Splash que unirà València amb Sagunt per a la jornada del dissabte (informació i reserves en el telèfon 963 51 91 88). La programació completa per hores del Splash 2018 pot consultar-se a www.splashsagunt.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada