20 de juny 2017

El Saló del Manga de Barcelona presenta la seva edició més innovadora i ambiciosa

El XXIII Saló del Manga de Barcelona, ​​que enguany es celebrarà del dimecres 1 al diumenge 5 de novembre a Fira Barcelona Montjuïc, ha presentat avui al Palau de la Virreina un avanç del seu programa. Carles Santamaria, director del certamen, ha remarcat que la importància del Saló del Manga de Barcelona, ​​un esdeveniment que no ha parat de créixer en les seves vint-i-tres edicions. I la d'aquest any és una edició de rècord, no només per aquests cinc dies, sinó pels 75.000 metres quadrats, 5.000 més que en la passada edició. En acte ha servit també per retre homenatge a Victòria Chamizo, més coneguda com Kenneos. Aquesta artista va morir el passat any amb tan sols 28 anys. El Saló del Manga de Barcelona ha escollit una il·lustració seva com la imatge del cartell d'aquesta edició, a més de dedicar-li una exposició.

EL SALÓ DEL MANGA DE BARCELONA PRESENTA LA SEVA EDICIÓ MÉS INNOVADORA I AMBICIOSA

Com a novetat destacada del certamen està l'acord de col·laboració amb Sónar, el festival referent de la música electrònica, que la seva última edició celebrada el passat cap de setmana ha batut rècord d'assistència de públic. Gràcies a aquesta nova relació, neix el Sónar Barcelona Manga. Un nou espai que comptarà en la seva primera edició amb una sessió de DJ japonesos relacionats amb l'univers de l'anime i els videojocs. L'actuació tindrà lloc durant la tarda del dijous 2 de novembre al Gran Escenari Cobert ubicat a plaça Univers.

En l'apartat d'exposicions, a més de l'homenatge a Kenneos, el certamen tindrà una gran exposició titulada Somien els mechas amb ovelles elèctriques? S'hi podrà veure com autors claus han dibuixat a robots, mechas (robots gegants tripulats) i ciborgs. La mostra tindrà un apartat dedicat a com ha evolucionat la robòtica al Japó i que comptarà amb la participació de destacades empreses del sector. Una altra exposició destacada serà L'ambaixada Keichō. El cristianisme al Japó, sobre la missió diplomàtica japonesa que va estar a Espanya entre 1613 i 1620.

Un altre punt d'interès del XXIII Saló del Manga de Barcelona es troba en els convidats. Aquest any, s'ha confirmat la presència de les mangakas Yôko Kamio, coneguda a Espanya per la seva súper vendes No me lo digas con flores (Planeta Cómic), i de Robico, una altra gran autora de manga que ha publicat al nostre país El Monstruo de al lado (Norma Editorial). També comptarem amb la participació de la cantant japonesa Azumi Inoue, coneguda per interpretar el tema musical de El meu veí Totoro. A més, gràcies a la col·laboració del Consolat General del Japó a Barcelona i de Fundación Japón, i coincidint que la robòtica tindrà un gran protagonisme, tindrem la visita del doctor Takanori Shibata, una de les grans eminències de la robòtica. En les properes setmanes s'aniran donant a conèixer nous noms d'autors de manga, directors d'animació, cantants i cosplayers que participaran al certamen.

El tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Jaume Collboni, ha remarcat "la importància que suposa el Saló del Manga per a la ciutat Un esdeveniment que atreu el tipus de visitants cultural que Barcelona sempre està oberta a rebre". A més, ha destacat el caràcter innovador del certamen que té molt a veure amb la ciutat.

El moment més emotiu de la presentació ha estat quan Victòria Díaz Chamizo, tieta de Kenneos, ha explicat el caràcter obert i viu de l'artista i com des de molt joveneta mostrava el seu interès per la il·lustració. És per això que la família s'ha bolcat a mantenir viu el seu record. I ha agraït als seus fans i a FICOMIC el treball i l'ajuda perquè així segueixi sent. 

Ricard Robles, codirector del Sónar, va presentar el nou espai Sónar Manga Barcelona on la música electrònica tindrà una gran importància. És per això que durant la tarda de dijous 2 de novembre, el certamen comptarà amb la presència de dos destacats DJs japonesos relacionats amb el manga i l'anime. ¨La celebració del 25 aniversari del Sónar començarà al Saló del Manga de Barcelona i la intenció és donar-li continuïtat a aquesta col·laboració. Carles Santamaria ha dit que la música japonesa sempre ha tingut una gran importància al Saló i que dins de l'evolució i innovació del certamen era molt important incorporar la música electrònica japonesa de mans del Sónar. Santamaria va remarcar també el gran protagonisme que tindran els concursos de cosplay. 

Naohito Watanabe, cònsol general del Japó a Barcelona, ​​va destacar en la seva intervenció "la importància del Saló del Manga, no només a la ciutat de Barcelona, Catalunya i Espanya, ​​sinó a tot el món". Nahohito Watanabe va subratllar com el Saló del Manga de Barcelona s'ha anat obrint a tota la cultura japonesa sent un gran referent també al seu país.

El president de FICOMIC, Patrici Tixis, ha indicat que "el Saló del Manga de Barcelona és un esdeveniment del que estem molt orgullosos i del que estarem molt més en el seu prometedor futur, al qual li dedicarem tot el nostre esforç". Per la seva banda, Carles Santamaria ha destacat la importància de la col·laboració de les institucions com l’Ajuntament de Barcelona, el Consolat General de Japó i Fundación Japón, a més de comptar amb Nintendo Switch com a patrocinador que tindrà un macro espai on el videojoc The Legend of Zelda: Breath of the Wild serà la gran estrella. També ha destacat dins de la programació que l’arròs tindrà un paper protagonista als tallers de cuina, mentre que a l’espai L’Esperit del Japó amplia activitats relacionades amb la cultura i tradicions japoneses.



Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada