15 d’abril 2016

El mestre del còmic italià Lele Vianello participa al Saló del Còmic de Barcelona

L'autor venecià Lele Vianello se suma a la llista d'autors convidats al 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​on presentarà la seva última obra El gran norte, inspirat en els relats de Jack London. Vianello és un autor de trajectòria llarga i brillant, un autèntic mestre del còmic italià que participa per segona vegada en el certamen barceloní. Lele Vianello va assistir al 9è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, celebrat al 1991, al costat d'Hugo Pratt.


Lele Vianello, autor de còmics i il·lustrador, neix a Venècia el 1951, on viu i treballa. A mitjans dels anys setanta inicia la seva col·laboració amb Hugo Pratt, que perdura fins a la dècada dels noranta, ajudant-lo en la realització de pàgines senceres i fons. No passa desapercebuda la proximitat de tots dos autors en el traç i en l'estil de les vinyetes. L'aportació de Vianello és ben visible en obres de Pratt com Jesuita Joe, Morgan, la segona part de Fort Wheeling i Cato Zulú; així com en diverses històries de Corto Maltés: Tango, Las Helvéticas, La casa daurada de Samarkanda i Mu. Precisament Lele Vianello assisteix al 9è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, celebrat el 1991, al costat d'Hugo Pratt.

A mitjans dels anys vuitanta, Lele Vianello col·labora amb prestigioses revistes de còmic italianes i franceses: (À suivre), Corto Maltese i Il Grifo). El 1986 crea el personatge de Teddy Brag, conegut com Il millantatore. El segueixen Dick Turpin i múltiples adaptacions de contes de Jack London.

El 2010, a partir d'una idea d'Hugo Pratt, crea amb Guido Fuga el llibre de còmics Cubana, que guanya dos anys més tard el Prix cop de coeur a Illzach (França). També de 2010 és Garibaldi, eroe di fatto, biografia en format còmic de Giuseppe Garibaldi. D'aquest últim període són tres històries sobre textos de Deerfield 1704, Sentiero di guerra i Attacco a Fort William Henry. En els últims anys ha treballat en Argentina, Ladri Maschere e Lune Turche, i Sertao. Lele Vianello, quina pàgina oficial és www.lelevianello.it, assisteix al 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona amb la col·laboració de 001 Ediciones.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada