23 de juliol 2015

La masterchef de la cuina macrobiòtica Mayumi Nishimura participa al XXI Saló del Manga de Barcelona

La cuina japonesa forma part del Saló del Manga de Barcelona des dels seus inicis. En els últims anys el certamen ha comptat amb la participació de grans xefs de prestigi internacional, que han tingut una gran acollida per part del públic assistent. La cuina macrobiòtica és una de les més saludables i equilibrades que a més forma part d'una manera d'entendre la vida al Japó i la influència de la qual s'ha estès per tot el món. El XXI Saló del Manga de Barcelona anuncia la presència de Mayumi Nishimura, una de les mestres de la cuina japonesa macrobiòtica més reconegudes internacionalment.

mayumi-nishimura-baja.jpg

El 1982, Mayumi Nishimura va marxar del Japó a Estats Units per estudiar amb Michio Kushi i Aveline, reconeguts líders mundials del moviment macrobiòtic. Va adaptar la seva experiència amb la cuina japonesa a la macrobiòtica i aviat es va convertir en xef i professora de cuina al Kushi Institute, a Massachusetts, una posició que va ocupar durant més de 15 anys. Durant aquest temps també va ajudar a recuperar-se a molts pacients amb càncer, sota la guia de Michio Kushi.

El 2001 es va convertir en la cap de cuina macrobiòtica de Madonna. Durant deu anys va viure i va viatjar amb ella, cuinant per a ella i la seva família, tant als seus domicilis de Londres, Los Angeles o Nova York, com en les seves gires mundials. Durant aquest temps Mayumi també va cuinar per altres celebritats ben conegudes com Sting, Brad Pitt, Gwyneth Paltrow, Stella McCartney i Guy Ritchie.

Tractant de promoure idees macrobiòtiques a un públic més ampli, va introduir el 2008 "petit-macro", un enfocament més suau a la macrobiòtica. També va escriure diversos llibres, entre ells la seva biografia i llibre de receptes Mayumi's Kitchen, que ha estat editat als Estats Units, Europa i Àsia.

Els anys 2009 i 2010, Mayumi va visitar l'Institut Finley, un centre per a la investigació de vacunes a Cuba, on va ensenyar i va demostrar els principis de la cuina macrobiòtica amb el suport del Govern de Cuba.

El 2013, Nishimura va treballar amb UHA MIKAKAUTO Co. per crear un aperitiu "petit-macro" anomenat "Dates felices". També va escriure un llibre de receptes de batuts saborosos i saludables. Mayumi Nishimura treballa com a xef personal experta en macrobiòtica i treballa activament tant dins com fora del Japó per promocionar l'estil de vida japonès.

Durant la seva participació al Saló del Manga, Mayumi Nishimura donarà conferències i tallers dins de les activitats de l'espai L'Esperit del Japó, situat a la segona planta del palau 2. Aquest espai comptarà amb un taller de cuina macrobiòtica coordinat per l'Escola de Macrobiòtica de Catalunya (ESMACA).


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada