16 de juliol 2014

El XX Saló del Manga de Barcelona augmenta en espai, horaris i activitats

Avui s'ha presentat a Casa Àsia de Barcelona, ​​el XX Saló del Manga de Barcelona, que se celebrarà del dijous 30 d'octubre al diumenge 2 de novembre als palaus nº 1 i 2 i Plaça Univers de Fira de Barcelona a Montjuïc. En l'acte han intervingut Shigeharu Orihara, Cònsol General Adjunt del Japó a Barcelona; Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia i Carles Santamaria, director del Saló del Manga de Barcelona.

La vintena edició del Saló del Manga de Barcelona ocuparà aquest any un espai rècord de Fira Barcelona Montjuïc. Un total de 50.000 metres quadrats enfront dels 35.000 metres de la passada edició. El certamen ocuparà el Palau 1, les dues plantes del Palau 2 i Plaça Univers, on estarà situat l'escenari. A més, s'ampliaran els horaris del Saló que obrirà les portes al públic els quatre dies a les 9 del matí.

En la presentació s'ha donat a conèixer el nom dels primers convidats al XX Saló del Manga de Manga. Es comptarà amb la presència del mangaka Kengo Hanazawa, que actualment triomfa a tot el món amb el seu manga I am a Hero. També ens visitarà Takeshi Obata, autor de l'adaptació al manga de All you need is kill, així com Death Note i BAKUMAN.. Tots dos autors assisteixen al Saló del Manga de Barcelona gràcies a la col·laboració de Norma Editorial. El Saló també comptarà amb la participació de Ken Niimura, autor espanyol d'ascendència japonesa que és tot un referent del manga i que actualment viu i treballa a Tòquio. Niimura també és l'autor del cartell del XX Saló del Manga de Barcelona


Carles Santamaria va destacar la qualitat dels convidats d'aquest any, així com el gran nombre d'activitats que s'han preparat per celebrar el vintè aniversari del Saló. En relació amb els tallers de cuina va explicar: "Any rere any anem ampliant l'oferta gastronòmica. Aquest any comptarem amb la presència de Nobuaki Fushiki, xef del restaurant Shiojiri Jōzōjo de Tòquio especialitzat en Hakkō Ryōri, un tipus de cuina que és un nou boom al Japó basat en les tècniques tradicionals de fermentació japoneses. Continuem tenint cuiners amb estrelles Michelin com els cuiners Ricardo Sanz, del Grup Kabuki; Tamae Imachi, sommelier del restaurant Dos Palillos o Hideki Matsuhisa, xef del restaurant Koy Shunka”.

Durant la seva intervenció Santamaría va destacar el fet que el Saló augmenti d'espai un any més, passant de 35.000 al 2013 a 50.000 metres quadrats al 2014, a més d'avançar en una hora l'obertura al públic que serà a les 9 del matí els quatre dies. "L'augment d'espai i horari ens permetrà que els visitants puguin gaudir amb més comoditat del Saló, que també creix en les seves activitats en tots els recintes", ha assenyalat. També va anunciar que la venda anticipada d'entrades es realitzarà a partir del 24 de juliol a través de www.ficomic.com. 

En el terreny musical ha confirmat la seva participació de grup de pop japonès Loverin Tamburin que vindran a presentar-nos les seves noves cançons. En l'apartat d'exposicions tindrem Chez Niimura, una exposició antològica que farà un recorregut pels títols més significatius dels últims anys de Ken Niimura. Una segona mostra serà l'anomenada Els ritmes del J-Pop, l'exposició ens mostrarà els orígens de les bandes més populars, alhora que repassarà l'actualitat del mercat japonès.

Menene Gras ha destacat que "el gran èxit del Saló del Manga de Barcelona al nostre país. Un país que ha rebut i popularitzat la cultura japonesa. No només el manga, sinó també la literatura, el cinema, la gastronomia o l'arquitectura. La cultura japonesa conviu amb nosaltres consolidant-se entre la població. Una cultura que fascina i que rep una gran acollida entre nosaltres".

El Cònsol General Adjunt de Japó a Barcelona, Shigeharu Orihara, ha destacat que "estem celebrant l'any Dual Espanya Japó en què se celebren els 400 anys de relacions entre els dos països. I el XX Saló del Manga de Barcelona és un excel·lent colofó ​​per tancar aquesta efemèride. Un esdeveniment que uneix en un únic recinte el que és nou, amb lo modern i lo tradicional."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada