20 de maig 2014

L'Ot el Bruixot es jubila

Aquí teniu una reproducció de la carta que la Noemí, una de les filles d'en Picanyol ha fet arribat a la revista Cavall Fort:

20/05/2014



L’Ot, el bruixot ha treballat, juntament amb el seu creador Picanyol, durant més de quaranta-dos anys. Les seves historietes han estat sempre plenes d’humor, optimisme, creativitat, màgia... Tot això és el que ha fet que sempre se’ns dibuixi un somriure als llavis quan veiem l’Ot. Aquest personatge, de vegades intel·ligent, de vegades burleta i, en general, una mica trapella, sempre ha intentat arreglar el món d’una manera innocent i solidària.

L’Ot ha arribat al final del seu camí. Ell es jubila jove, però el seu creador ja en té seixanta-sis i, després d’inventar i dibuixar més de 1.500 tires per a la revista Cavall Fort, ha decidit posar punt i final. No és que deixi de treballar encara, però sí que es comença a jubilar.

Com a filla seva he de dir que ja li toca. A casa l’hem vist treballar cada dia de l’any: caps de setmana, estius, ponts, dies de Nadal, Reis... A la nit, si li ve alguna idea al cap, s’aixeca i l’apunta, no fos cas que a l’endemà no se’n recordi! I així podríem anar fent un recopilatori d’hores i hores de feina que no s’acabaria mai.

L’Ot, el bruixot és com un germà més per a nosaltres. Un germà imaginari que d’alguna manera conviu amb la nostra família. Li estem agraïts per tots aquests anys entre nosaltres i el continuarem portant sempre dins el cor. 

Gràcies, Ot!

Noemí
26 d'abril de 2014

I aquest és el comentari de la revista:


Doncs, sí! L’Ot es jubila. Ho acabeu de llegir en aquesta carta tan maca que ha escrit la Noemí, una de les filles d’en Picanyol. Les dues tires que publiquem en aquest número són les últimes que ha dibuixat.

Hem de dir que, encara que ens sap greu, a Cavall Fort ja ens ho esperàvem i ho entenem molt bé. Dibuixar centenars i centenars de tires d’un personatge tan genial, inventar-se tantes i tantes històries, no és gens fàcil, i arriba un punt que qualsevol creador necessita descansar i posar punt final. De totes maneres, com que les tires de l’Ot són tan divertides i pensem que la majoria dels nostres lectors no les heu vistes pas totes, hem decidit que en triarem unes quantes i les tornarem a publicar. Estem segurs que us tornaran a fer riure.

Amb la Noemí, diem “Gràcies, Ot!” 

I hi afegim “Gràcies, Picanyol!”. 

Cavall Fort

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada