29 d’abril 2014

Aquest dijous s'inaugura el I Festival Mangatuna a L'Ametlla de Mar

A partir d'aquest dijous 1 de maig i fins el proper diumenge dia 4 se celebrarà a l'Ametlla de Mar el I Festival Mangatuna. L'èxit de les Jornades de Gastronomia de la Tonyina Roja que tenen lloc aquesta localitat de la costa de Tarragona, amb diferents activitats dedicades a la cultura japonesa, ha donat lloc a desenvolupar en les mateixes dates un festival centrat en el manga, l’anime i el cosplay.


El programa d’activitats, que es desenvoluparan en diferents espais del municipi i seran d'accés gratuït, inclou tallers de manga a càrrec de l’Escola de Còmic Joso i projeccions de pel•lícules d’animació japonesa que tindran lloc al local de la Societat Cultural, Esportiva i Recreativa. Les actuacions musicals, exhibicions de balls asiàtics, karaoke i cosplay se celebraran al Poliesportiu Municipal. En aquest espai també hi haurà un espai dedicat als videojocs que munta Expert Serafí. Al Centre d’Interpretació de la Pesca  tindran lloc conferències sobre diferents aspectes del manga i l’anime i també es podrà veure l’exposició Manga a la carta, sobre la presència de la cuina al còmic japonès. A més es realitzarà una gimcana manga a l’Ametlla de Mar.

El I Festival Mangatuna neix amb l'esperit de fusionar gastronomia i cultura popular japonesa, ja que els assistents podran degustar una gran varietat especialitats culinàries relacionades amb la tonyina, mentre podran assistir a concerts, cosplays, tallers de manga i projeccions d'anime d'accés gratuït. I tot això a L'Ametlla de Mar, una preciosa població costera i capital de la pesca de la tonyina del Mediterrani, durant el pont de l'1 de maig.
El I Festival Mangatuna, que tindrà lloc del dijous 1 al diumenge 4 de maig a L'Ametlla de Mar (Tarragona), està organitzat per L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i l'Oficina de Turisme de l'Ametlla de Mar, mentre FICOMIC programa i coordina les activitats. El Festival compta amb el patrocini del Grup Balfegó, el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i de les Terres de l' Ebre, i la col·laboració de Casa Àsia, Consolat General del Japó, Societat Cultural, Esportiva i Recreativa de L'Ametlla de Mar i Expert Serafí. Les activitats es desenvoluparan en diferents espais del municipi, sent totes elles de caràcter gratuït.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada