21 de febrer 2013

El retrat de Dorian Gray

Títol: El retrat de Dorian Gray
Títol Original: The picture of Dorian Gray
Autors: Oscar Wilde, Ian Edginton (Adaptació) i I.N.J. Culbard (Dibuix)
Publicat per: Estrella Polar (Grup 62), setembre 2011.
Format: Rústic, 128 pàgines, B/N
Preu: 16,95€





També a principi de febrer, vaig adquirir dos còmics, o com diu a l'interior dels dos exemplars, dues novel·les gràfiques d'Estrella Polar: El retrat de Dorian Gray i El procés, les dues de finals del 2011.

La novel·la gràfica de El retrat de Dorian Gray és l'adaptació en vinyetes de la novel·la homònima d'Oscar Wilde, de 1980. D'aquest autor, durant la meva època a l'institut m'havia llegit dues de les seves obres: El Príncep Feliç i altres contes i El fantasma de Canterville, en castellà i en anglès, respectivament.

A El retrat de Dorian Gray coneixem en Dorian Gray un jove noi que influenciat per Lord Henry Wotton, comença a sentir aversió al fet d'envellir-se. Així que es ven l'anima, transferint-la al retrat i a partir d'aquest moment serà la imatge qui envelleixi enlloc del propi Dorian. Aquest esdeveniment comportarà al protagonista tota una sèrie de tragèdies.

Amb la novel·la gràfica, com adaptació que és et permet apropar-se i fer-se una idea de la gran obra que és la novel·la original, i és la sensació que tinc sense conèixer-la. Però per Oscar Wilde, El retrat de Dorian Gray li va suposar la perdició. L'obra va ser acusada d'immoralitat pels elements homosexuals que s'hi presenten, tot i que el propi autor ho va rebaixar en una segona edició (1981), però malgrat això va ser presentada al judici de Wilde (1985) com a prova de la seva homosexualitat, ja que en aquella època era un delicte.

Amb aquesta novel·la gràfica, tot i no ser de la manera més correcta com seria la lectura de la novel·la en sí, m'ha permès conèixer-la i recuperar un autor el qual feia anys i panys que el tenia oblidat, i així si és dóna l'ocasió, poder llegir-me l'obra.


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada