04 d’agost 2011

Es mor el mestre Josep Sanchis, creador de Pumby

ComiCat lamenta la pèrdua d'aquest comicaire tan significat de casa nostra. En especial, el que escriu aquestes línies recorda amb estima haver llegit les seves col·laboracions amb la "revista per a xiquets i xiquetes" Camacuc, veritable oasi de cultura catalana per infants al País Valencià. Descanse en pau.

València soterra el dibuixant Josep Sanchis

Membre de l'Escola valenciana del còmic, era el creador del cèlebre personatge Pumby

València ha soterrat aquest migdia el dibuixant Josep Sanchis Grau, que es morí ahir als 79 anys. La principal creació de Sanchis fou el gat Pumby, que va aparèixer per primera vegada l'any 1954. L'any següent Pumby esdevenia el nom d'una nova revista. Després va arribar Super Pumby i, unes quantes dècades més tard, passada la crisi del còmic infantil ocasionada pels tancaments d'Editorial Valenciana i Bruguera,encara va arribar la sèrie 'Els fills de Pumby', publicada a la revista Camacuc.

Figura destacada de l'Escola valenciana del còmic, Sanchis va ser guardonat amb el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona l'any 1996. També cal destacar que Sanchis va aconseguir guanyar el judici en què reclamava els drets del seu personatge, que s'havien quedat els hereus d'Editorial Valenciana.

Font: Vilaweb (cc)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada