02 d’agost 2011

Joan Navarro i Glénat cediran fons al Museu del Còmic de La Massana

"Joan Navarro, director de la filial espanyola de Glénat i que afegeix al seu vessant d’editor els de crític i col·leccionista, cedirà tot el fons que el segell ha editat en català –uns 300 volums, entre els quals tot el manga que ha servit a les produccions de TV3– al Museu del Còmic massanenc.

Una decisió que s’executarà en breu, en setmanes, just el temps que triguin a recopilar el material, embalar-lo i enviar-lo cap a Andorra. Una donació que engreixarà quantitativament i qualitativament els fons de l’equipament de manera considerable. Però no serà més que l’adob del plat fort, que s’anuncia per a més endavant –i encara s’han de pentinar alguns serrells–: propietari d’una de les més completes col·leccions de còmic en català, també dipositaria aquest fons a l’equipament massanenc.

Navarro cediria així un important recull de publicacions que donaria l’empenta definitiva per convertir el museu massanenc en el centre de recerca, documentació i difusió del novè art que té vocació de ser, tal com sempre ha defensat el seu impulsor i director, Joan Pieras. “Quan pensem en un museu ens vénen al cap vitrines i objectes exposats, però no es tracta d’això, és una col·lecció valuosa que no quedaria a disposició del públic, sinó que és material d’arxiu, per a estudiosos i investigadors”, matisa Navarro. La cessió es farà, hi afegeix, sempre que quedi garantit que es podrà conservar en les condicions que exigeix un material tan delicat." (...)

[Llegiu la notícia completa]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada