24 de maig 2010

Premi Especial ComiCat 2010

El darrer dels premis que concedim és el que anomenem Especial. Ho és per atorgar-se a personalitats del món del còmic i la cultura que s'expressa en llengua catalana arreu del territori. Aquest guardó no està obert a votacions i el triem entre els membres de ComiCat per unanimitat, cosa que no ha estat gens difícil enguany. En proposar-se el nom, de seguida va suscitar la més clara acceptació, com no podia ser d'altra manera.

Premi Especial ComiCat 2010
Picanyol



Picanyol, nom artístic de Josep Lluís Martínez i Picanyol (Moià, 1948), és sens dubte un dels mestres de l'humorisme gràfic a casa nostra, hereu d'una tradició tan llarga com sovint desconeguda, i gran dominador del llenguatge de l'art seqüencial. La seva producció està repartida entre els acudits, la il·lustració didàctica i d'entreteniment, i les tires còmiques pròpiament dites que ha publicat en revistes com l'Infantil, Oriflama, En Patufet (segona etapa), Matarratos, Camacuc, Penthouse, Lecturas, i diaris com l'Avui, el Diari de Barcelona o el Punt Diari, entre altres. Moltes han estat les seves creacions, entre les que podem fer esment de “El trobador”, “Els mims”, “La Núria i la seva família” o “Sopars de duro”. Però sobre tot, si és ben conegut és gràcies “Ot, el Bruixot”, amb el qual va saber guanyar-se un lloc al cor de més d'una generació. De fet, l'any 2009 es van complir tot just quaranta anys del naixement d'aquest personatge, cosa que va ser celebrada com es mereixia amb la publicació per part de Norma del bo i millor en una acurada edició en àlbums.


Pels membres de ComiCat és un plaer poder lliurar el Premi Especial ComiCat 2010 al mestre Picanyol, amb tota la nostra estima i com a símbol del nostre humil reconeixement.

1 comentari:

  1. Picanyol mereixia un premi, s'ho té ben guanyat. Crec que ell i Ibáñez ens han fet gaudir d'estones molt entranyables a la nostra infància (i a la no-tant infància).

    ResponElimina