23 de maig 2010

Premi Comicat 2010 al millor webcòmic

La flamant nova categoria de Millor webcomic el català del 2009 no podia començar de millor manera, essent la categoria més votada. En aquest cas no podem dir que la votació hagi estat pas ajustada, hi ha hagut un guanyador clar, demostrant que amb simpatia, bon humor i una comunitat de lectors fidels pots esdevenir el webcòmic de referència en llengua catalana.

Millor webcòmic en català del 2009:


Els lectors de ComiCat probablement ja conegueu El Tentacle, el webcòmic de l'Àlex Solà, dons ell també és l'autor de ComiCades el webcòmic de la web. Semblarà doncs un clar fenomen de manipulació de vot, doncs l'Àlex és des de fa temps col·laborador de ComiCat, però donem la nostra paraula que les votacions han estat 100% netes (i la imatge que consti que la imatge que hem posat és del 16 de maig, però sembla un FlashForward) ^_^ A El Tentacle l'Àlex ens explica una mica la seva vida, o més aviat com veu ell el seu dia a dia (sinó quedarà confirmat que viu a la dimensió desconeguda), seria el primer slice of life a la catalana i on-line directe des d'Osona.

Per aquells que no conegueu l'Àlex, doncs a banda d'El Tentacle també és el responsable de perpetrar el nou webcòmic Planeta 612 i és responsable d'exitoses adaptacions al món del videojoc de drames reals com és el cas del joc de Fèlix Bitllet o bé drames èpics nostrats com seria la Princesa i el Drac o La Petita Gran Aventura dels Pastorets, entre d'altres.

Sortir victoriós en aquesta categoria no era pas una tasca fàcil doncs la llista de nomenats la completaven gran obres. En segona posició i en certs moments trepitjant els talons del guanyador ha quedat l'humor polític i d'actualitat de Cornuts de l'Aleix Saló, que a banda de destacar en aquesta categoria també ha ocupat un lloc destacat a millor còmic i a millor guionista, cert que enguany no s'ha endut res, però ocupar el segon lloc a tres categories el primer any que participa als premis, serà el proper Quim Bou ;-)

Tanquen la llista les millors ressenyes de còmic a Els Còmics d'en Jan i els porcs més humans (en tots els sentits) d'Hotel Porquí de Tatay. Vist l'interès que aquest any ha despertat aquesta categoria no dubteu que l'any que ve la tindrem de nou aquí, només queda dir: llarga vida al webcòmic.

3 comentaris:

  1. Ja us deia l'any passat que era la gran categoria que faltava (^_^) Espero que pugui servir per a estimular la creació de nous webcòmics en català i fer que vagin creixent com bolets.

    ResponElimina
  2. Moltíssimes gràcies a tots pels vostre vots! Estic molt content! Molt! ^^

    ResponElimina
  3. merescudíssim!!!!! felicitats, Àlex!!! :)

    ResponElimina