23 d’abril 2010

ComiCat: crítica, articles i guia del còmic en català 2009

Benvinguts a ComiCat!

Avui, 23 d’abril, diada de la rosa, del llibre i del còmic, ens complau sumar-nos a la festa amb la presentació del segon llibre de ComiCat. De la mà d’Edicions Per Tutatis! presentem ComiCat: crítica, articles i guia del còmic en català 2009, com us vam anunciar fa uns dies.

Seguint la línia encetada l’any passat, aquest nou volum recull part dels continguts que han aparegut al bloc durant el 2009. En el llibre hi trobareu les crítiques de còmic publicades al bloc, una selecció dels millors articles, un repàs als Premis ComiCat i la guia de còmics editats en llengua catalana l’any 2009.

Tot seguit us deixem amb l’editorial del llibre que marca les línies a seguir en aquest difícil camí del còmic en català, segons els que formem part de ComiCat, i amb el podcast de presentació que inclou aquest mateix text:

Cap a la normalització
Editorial

Aquest segon llibre que teniu a les mans dóna prova de la vitalitat del projecte de ComiCat i de la seva transformació en el web de referència del còmic en català. Un any més, hem tractat humilment de donar suport a les edicions en llengua catalana i d’informar de tota l’activitat relacionada amb el còmic que s’ha dut a terme a casa nostra. Hem prosseguit amb el bloc, el wiki o l’índex de novetats, hem estat presents a Facebook i Twitter i encara ens ha sobrat temps per obrir una nova eina de difusió amb el Butlletí ComiCat. En tots els nostres projectes hem trobat una bona acollida per part d’internautes i lectors, i en aquest sentit podem estar satisfets.

Però, el nostre objectiu està molt lluny encara d’acomplir-se. La raó per la qual varem decidir un bon dia posar en marxa aquesta iniciativa va ser per donar una empenta a la normalització lingüística en l’àmbit cultural concret del còmic. Si bé és cert que el còmic (els tebeos, el manga, la novel·la gràfica... digueu-li com vulgueu) ha experimentat una millora substancial en la seva acceptació social els últims anys, aquesta no ha anat acompanyada d’una voluntat política clara d’apostar pel foment del català. Darrerament hem viscut un creixement en quantitat i qualitat de les edicions (gràcies majoritàriament a l’impuls d’Edicions Glénat), però aquesta tendència podria canviar fàcilment per efecte de la crisi econòmica i donat el cert voluntarisme sobre el que es fonamenta tot plegat.

Per això mateix pensem que cal demanar als governs dels diferents territoris i municipis dels Països Catalans que duguen a terme les accions necessàries per poder prosseguir pel camí de la normalització. En definitiva, volem que les edicions de còmic en català deixen de ser excepcionals i comencen a ser habituals de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Hi ha editorials, lectors i mitjans de comunicació que apostem per viure en català però, aquesta segueix essent un lluita molt desigual si no hi ha voluntat política de fer-nos costat.

Per la nostra banda, a ComiCat seguirem amb la tasca de difusió que humilment considerem útil per aquest objectiu. Per últim, una vegada més volem agrair sincerament a tota la gent que ens llegeix i que segueix les nostres iniciatives el seu recolzament. Seguim fent camí.

L’Equip de ComiCat




descarregar el podcast / música de Starfish Stories: The Band (New Beginning)


Copyright: Equip ComiCat
Primera edició
Editor: Marc Pastor i Sanz
Idioma: Català
B/N, tapa tova, 140 pàgines, 10,2x15,2 cm.
Preu: 10,44 € + despeses d’enviament
Comprar el llibre
Descarregar en pdf

I fins aquí la presentació d’aquest segon llibre. Esperem que us agradi i que, entre tots, tirem endavant amb la difusió i dignificació d’aquest art. Des de ComiCat us agraïm la vostra presència en aquesta dia tan especial i us convidem a una copeta de cava per a celebrar-ho i a xerrar una estona utilitzant els comentaris del bloc. Moltes gràcies!

3 comentaris:

  1. felicitats per la nova criatura, i per moltes més que en vinguen!

    :D

    ResponElimina
  2. Gràcies, Jacme! Esperem seguir al peu del canó una bona temporada! :D

    ResponElimina
  3. Felicitats (amb retard... porto dos dies dormint molt poc) i molta sort! La pàgina s'ho mereix!!! (encara que alguns dels seus col·laboradors passin de tot, ehem, no em vull autoincriminar...) ^^

    ResponElimina