06 de juny 2009

Premi ComiCat 2009 a la Millor Editorial

Seguim publicant els resultats dels Premis ComiCat:
Millor editorial que hagi publicat en català de l'any 2008:
Glénat

Segurament les cases d'apostes no s'haurien fet la barba d'or a l'hora de preveure quina editorial seria la guardonada amb aquest premi. El resultat d'aquesta categoria és el més clar de totes les categories dels premis ComiCat: el guanyador, Glénat, ha tingut el 70'27% dels vots) i per tant, com l'any passat, torna a guanyar el premi.

I és que durant l'any 2008 Glénat ha continuat sent la única editorial que ha publicat còmics en la nostra llengua tots i cada un dels mesos de l'any. La llista és realment impressionant: a més de continuar regularment les sèries de manga que ja venia publicant (Naruto, Bleach, Inu-Yasha, i Sakura la caçadora de cartes ), van acabar la publicació de dues (Musculman, Fushigi Yûgi ) i n'hi van afegir dues més de noves (Love Hina, Kimagure Orange Road). També van continuar amb les edicions en català dels grans clàssics del còmic europeu (Torpedo, L'Incal, La nissaga dels Metabarons, Traç de guix ... ). Però a més van començar a publicar els premis Carnet Jove (Zombiosis) i Josep Coll (L'entremaliat) i la versió en còmic de la sèrie de TV3: Serrallonga.

En segon lloc hi trobem Dolmen Editorial que ha continuat publicant simultàniament els treballs d'en Quim Bou en català i castellà. Dues obres van ser les que van publicar durant l'any passat: el segon tom de l'Orn història universal i L'illa de la mà (que els votants han destacat com la millor obra en català del 2008)

Norma Editorial ha quedat en tercera posició. La publicació de còmics en català de Norma va tenir un impuls important durant el 2008 ( es va reeditar "Persèpolis", van publicar "Sin City: El dur adéu", "Sin City: Mataria per ella", "300", "Mouse Guard 1" i han començat a republicar la sèrie de futbol "Eric Castel").

En quarta posició tenim la editorial Planeta que durant el 2008 va publicar quatre toms del manga "Detectiu Conan" i el còmic de la sèrie de TV "Herois"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada