10 de setembre 2008

Primers convidats al XIV Saló del Manga

El XIV Saló del Manga escalfa motors. Pel que fa al capítol de convidats ja tenim confirmada la presència del guionista i dibuixant Kaiji Kawaguchi, autor del manga Eagle, i del cantant Ichiro Mizuki, molt popular per ser l’ intèrpret, entre altres cançons, del tema principal de Mazinger Z.

Kaiji Kawaguchi (27 de Juliol de 1948, Hiroshima). Aquest autor, germà gran de dos bessons, va debutar com mangaka amb Yo ga aketara (A trenc d’alba) a la revista Young Comic (de Shonen Gaho sha) quan estudiava a la Universitat de Meiji. Entre els seus nombrosos títols destaquen Actor (premi de Manga de Kodansha al 1987). Chinmoku no kantai (The Silent Service, premi de Manga de Kodansha al 1990), Jipang (premi de Manga de Kodansha en 2002), Taiyo no Mokushiroku (Spirit of the Sun, 51è Premi de Manga de Shogakukan, premi de Manga al Festival d’Art i Cultura del Ministeri de Cultura). És un dels autors de manga més guardonats del Japó, a més de gaudir d’un gran reconeixement popular. La seva sèrie Eagle, on narra com un candidat d’origen japonès es presenta a la presidència dels Estats Units, serà presentada per Ediciones Glénat al Saló del Manga.

Ichiro Mizuki és un famós i prolífic cantant japonès, a més de compositor i actor. És molt conegut per la seva vessant d’intèrpret de cançons d’anime i també de temes musicals per a cinema, televisió i videojocs japoneses. Al juliol de 1968, Mizuki va llançar el seu primer single titulat Kimi ni sasageru Boku no Uta, però la seva fama prové per les cançons d’apertura de les sèries d’animació Mazinger Z, Great Mazinger, Tekkaman The Space Knight, El Vengador, Combattler V, Mechander Robo, Capitán Harlock, Voltron y Transformers: Zone. Al gener de 1983, va publicar la cançó Romantic Again. Per aquest tema va rebre un disc d’or. Va ser el seu desè disc d’or amb Nippon Columbia. Al 1997, publica l’àlbum Super Robot Wars Vocal Collection i va iniciar la gira Super Robot Spirits, que ara es celebra cada any i atreu a milers de fans. Entre el 30 i el 31 d’agost de 1999, va portar a terme un macroconcert amb 1000 temes, que els va cantar ininterrumpudament al llarg de més de 24 horas, esdevenint una llegenda al Japó.

El 19 de juliol de 2000 funda amb a Hironobu Kageyama, Masaaki Endou, Eizo Sakamoto y Rica Matsumoto el grup JAM Project. Al 2002 es separa d’aquest conjunt, malgrat que canta amb ells de forma esporàdica. El 19 de juny de 2002 va fer el primer lançament per a la cerimònia d’apertura de l’equip de beisbol professional japonès Chunichi Dragons a Nagoya. Al Japó el beisbol és l’esport més popular. També va cantar el tema musical per a l’equip Chunichi Dragons a l’esdeveniment Moeyo Dragons 2002, que va ser publicat per Nippon Columbia.

El XIV Saló del Manga, que se celebrarà del 30 d’octubre al 2 de novembre, repetirà els tres recintes de la passada edició. La Farga de L’Hospitalet acollirà a les empreses expositores a més dels espais dedicats a videojocs, tallers de jocs tradicionals i de manga, sala d’exposicions, classes de japonès, conferències i taules rodones. Al Poliesportiu del Centre tindran lloc els concursos de karaoke, cosplay i World Cosplay Summit, a més de les actuacions musicals. A la Sala Barradas es podran seguir les projeccions d’Anime i muntatges teatrals de grups aficionats. Aquests tres espais, molt propers els uns dels altres, estaran comunicats per un servei gratuït de bus conegut com el Mangabus.

Us recordo que ja està obert el plaç de sol·licitud d’acreditacions. Aquest període finalitzarà el dilluns 20 d’octubre, data a partir de la que no es tramitaran més passis. Per sol·licitar les acreditacions és necessari facilitar totes les dades del mitjà, així com la cobertura realitzada durant l’any anterior. En cas de ser el primer any que s’acut al Saló, és necessari enviar algun treball publicat recentement relacionat amb el manga, el còmic o la cultura.

Esperem comptar amb la teva assistència. Per a qualsevol aclariment no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. També pots consultar la web www.ficomic.com. Moltes gràcies per la teva atenció.

Font: Tomás Pardo, FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada