El Saló del Còmic de València ha tancat les portes després de tres jornades intenses de cultura pop i entreteniment per a tota la família. Al llarg de tot el cap de setmana, prop de 28.000 persones, han gaudit d'un esdeveniment que reafirma el seu paper com la cita imprescindible al calendari cultural, oferint un espai de trobada per als amants del còmic i l'entreteniment en totes les formes.
Des dels escolars que, a la primera jornada, es van submergir al món de la cultura i el còmic a través d'activitats educatives i lúdiques, fins als seguidors més veterans que han gaudit retrobant-se amb els seus autors favorits i descobrint les últimes novetats del sector, tots han gaudit al Saló del Còmic de València, que es posiciona com la cita cultural més important de la ciutat.
Un any més, el Saló del Còmic de València juntament amb la Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València, han reconegut la tasca de promoció de la cultura del còmic i el foment de la lectura amb els Premis Antifaz. Javi de Castro, Laura Pérez, Julia Wertz, Marina Sáez, Asier Mensuro, l'editorial Diábolo, Miguel Calatayud, Camacuc i Diego de los Santos Domingo han estat els guardonats d'aquesta edició.
Un punt de trobada amb la diversitat i la multiculturalitat del còmic
Per a Álvaro Pons, de la Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València, el balanç no podria ser més positiu. "El Saló es consolida com una de les cites de referència a Espanya, amb un creixement espectacular i sostingut". Així mateix, ha puntualitzat la destacada aposta del Saló per comptar amb la presència d'autors de primer nivell com la d'Emil Ferris o David Sala que "confirma que el saló és una cita ineludible i una de les més importants d'Espanya, sinó la més important en aquest moment".
Un altre dels factors que ha destacat Pons ha estat l'alta qualitat de les exposicions organitzades, un element clau per mostrar la diversitat d'autors tant per la procedència d'aquests com per la varietat de les seves temàtiques, “la qual cosa converteix el Saló en una cita veritablement atractiva per a tot tipus de públic”.
No en va, durant el Saló el públic ha pogut descobrir exposicions que van des de la reivindicació, com ara l'exposició de l'autora marroquina Fasiki, fins als clàssics del còmic americà que han conviscut en aquesta edició. S'hi afegeix l'aposta pel talent valencià, amb l'autora Núria Tamarit com a protagonista, una de les creadores amb més projecció en aquests moments. Per això Pons puntualitza que “tot això converteix el Saló en un esdeveniment que no només impulsa el còmic valencià i espanyol, sinó que també abraça la multiculturalitat del sector, amb obres arribades de totes les parts del món. Àsia, Guinea, el Marroc o Palestina, territoris amb un gran potencial cultural i veu pròpia dins el panorama del còmic”.
Després de tres dies d'intensa celebració de la cultura pop, el Saló del Còmic de València tanca les portes amb la mirada posada en la propera edició el 2026.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada