01 de juny 2024

Novetat de juny de Barcelona Llibres: Darrere les persianes

Com a novetat de juny de Barcelona Llibres (Ajuntament de Barcelona) ens arriba Darrere les persianes, una breu història de les lesbianes de Barcelona, sent una idea original de Maria Giralt, amb guió d'Isabel Franc i amb dibuixos de Rosa Navarro.


A més a més, el pròxim 20 de juny a les 6 de la tarda, es presentarà al Centre LGTBI de Barcelona.


  A la venda el 12 de juny!


Darrere les persianes, d'Isabel Franc i Rosa Navarro, a partir d'una idea original de Maria Giralt
Col·lecció Barcelona Memòria en vinyetes
Rústic - 16 x 22,7 cm - 96 pàgines - Color
ISBN: 978-84-9156-584-0
15 €


El primer còmic que apropa al públic jove una història amagada durant molts anys

Investigar i reflectir la història de les lesbianes a Barcelona és el propòsit de dues joves estudiants de màster quan s’adonen de com ha estat silenciada. Partint de les garants de la memòria històrica, l’experiència de les que en van ser protagonistes i la documentació que han anant recollint, ens fan un recorregut, a través del llenguatge del còmic, que s’inicia amb les figures més destacades de la República, com Lucía Sánchez Saornil, Irene Polo o Anna M. Martínez Sagi.

Descobreixen les aberracions del Patronato de Protección de la Mujer, ens revelen els codis comunicatius de la clandestinitat, la resistència durant la dictadura i l’explosió social, cultural, artística i festera de la Transició, fins a arribar a la llei de matrimoni entre persones del mateix sexe, que va marcar un abans i un després.

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada