11 de juny 2024

Els guardonats dels Premis Atrapallibres i Protagonista Jove 2024, entre els quals hi ha còmic

Els Premis APJ es consoliden com un dels premis culturals més importants del país, en una gala en què la literatura ha tornat a demostrar el seu poder


Els Premis Atrapallibres (19a edició) i Protagonista Jove (28a edició), que promou l’IBBYcat – Consell Català del llibre Infantil i Juvenil, són els únics guardons de casa nostra en què són milers de lectors els que, a partir de tot un curs ple d’activitats que fomenten la seva formació literària, llegeixen, analitzen i voten quines són les millors obres de literatura infantil i juvenil en català.

Segons investigacions recents, en l’edició actual, els Premis APJ s’han situat entre les primeres posicions de premis internacionals amb característiques similars, al costat de certàmens literaris tan prestigiosos com el Premio Strega Ragazze e Ragazzi, el Prix UNICEF de littérature jeunesse, el Prix des Incorruptibles o els Premios Mandarache.

Manresa, com a ciutat amfitriona de l’edició d’enguany, ha acollit avui dimarts 11 de juny la gran Gala final i ha passat el relleu a Reus, el nou municipi que durant els pròxims dos anys serà la seu dels Premis APJ.

Obres guanyadores

Contes de casa de Salvador Comelles i Sandra Aguilar (categoria 9 anys), Fora de Lloc de Lucy Knisley (categoria 10 anys) i Filstrup de Jaume Copons i Òscar Julve (categoria 11 anys) són les obres guanyadores del 19è Premi Atrapallibres.Ghost, de Jason Reynolds (categoria 12-14 anys) i Gossos salvatges de Georgina Dalmau (categoria 14-16 anys) són les obres guanyadores del 28è Premi Protagonista Jove.

Aquest és el veredicte dels més de 14.000 infants i joves que enguany han participat en aquest certamen únic dels Països Catalans, que té per objectiu promoure la lectura de qualitat en llengua catalana i fomentar la formació literària d’infants i joves entre 9 i 16 anys, tot convidant-los a ser el jurat que avalua les obres que opten als premis.

La presentació de l’edició dels Premis APJ 2025 de la mà de l’SX3

A més de descobrir els guanyadors de l’edició actual, la gran Gala ha servit també per donar el tret de sortida a la nova edició 2025. Aquesta segona part de l’acte ha comptat amb la col·laboració d’importants personatges de l’univers SX3, que no han deixat indiferents als nens i nenes i que, sens dubte, ha estat un dels grans moments de la gala.

D’una banda, la manresana Shalana, copresentadora del programa “FANG!” i col·laboradora del magazín infantil “Ràndom”, i de l’altra, els Beta, des del seu món, que han ajudat a la Shalana a descobrir quines són les obres finalistes de la nova edició, en les quals hi ha títols de còmic.

En la categoria de 10 anys del Premi Atrapallibres, hi trobem: En Moha i en Marc, de Kim Fupz Aakeson i Rasmus Bregnhøi, amb traducció de Maria Rossich, publicat per Takatuka, el maig de 2023.


En la categoria de 11 anys del Premi Atrapallibres, hi trobem: Molly Wind. Bibliotecàries a cavall, de Catalina González Vilar i Toni Galmés, amb traducció de Pilar Garriga, publicat per Astronave, el novembre de 2023.En la categoria de 12 a 14 anys del Premi Protagonista Jove, hi trobem: Noceà vol. 1: Atari & Tika, de Ricard Efa, publicat per Mai Més, el març de 2023.En la categoria de 14 a 16 anys del Premi Protagonista Jove, hi trobem: El viatge de Shuna, de Hayao Miyazaki, amb traducció de Marc Bernabé, publicat per Salamandra Graphic, l'octubre de 2023.Descobriu-les totes aquí!


Font: Ibby


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada