30 de maig 2024

Neix la nova beca de còmic creuada entre Barcelona i Angulema per a talents emergents

FICOMIC, la Maison des Auteurs (Angulema) i l’Institut français de España uneixen forces per llançar una iniciativa destinada a donar suport la carrera d’autors i autores de còmic emergents i fomentar l’intercanvi cultural entre les escenes comiqueres de França i Espanya.

Aquest esforç conjunt busca no només potenciar la visibilitat d’aquests artistes, sinó també crear valuoses oportunitats de trobada i col·laboració entre els professionals del còmic d’ambdós països.

Per assolir aquests objectius, les tres institucions han dissenyat un programa de residències creuades que s’iniciarà en 2024. Durant els dos primers anys, el programa serà dirigit a autors i autores franceses i/o residents a França interessats a explorar i submergir-se en l’escena del còmic del nostre país. L’Escola Joso participarà activament en el creixement professional del/de la becat/da sent-hi aquest el seu lloc de treball principal durant els mesos de la seva residència.  A partir de 2026, el programa s’obrirà exclusivament als autors i autores espanyols i/o residents a Espanya. La informació sobre la convocatòria espanyola es donarà a conèixer oportunament el 2025

Convocatòria espanyola

El programa donarà l'oportunitat d'aplicar per a una residència de tres mesos en la Maison des Auteurs de la Cité internationale de la bande dessinée et de l’image a Angulema, un prestigiós centre de creació dedicat al còmic i la il·lustració. Durant la seva estada, el/la beneficiari/ària de la beca podrà desenvolupar els seus projectes en un entorn altament inspirador i professional, a més de tenir accés a recursos i xarxes de contactes que poden ser crucials per a l'avanç de les seves carreres.

En síntesi, aquest programa de residències creuades és una iniciativa innovadora que busca enfortir els llaços entre les escenes del còmic francès i espanyol, promovent l'intercanvi d'idees i la col·laboració entre creadors de tots dos països. Amb el suport de FICOMIC, la Maison des Auteurs i l'Institut français d'Espanya, els autors i autores de còmic tindran una ocasió única per desenvolupar els seus projectes i carreres professionals.

 

Font: Comic BCN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada