03 de maig 2024

Convocada la 45a edició dels Premis Literaris de Calldetenes amb el 30è Premi Co, Co, Còmics

L'Ajuntament de Calldetenes obre la nova convocatòria dels Premis Literaris, arribant a la 45a edició del concurs, amb el propòsit de continuar afavorint la creació literària i la llengua i la cultura catalana. Els premis engloben tots els gèneres literaris: novel·la, poesia i teatre, així com la categoria dedicada al còmic, recuperada fa tres edicions. D’altra banda, també es convoquen els premis per a estudiants d’arreu dels Països Catalans i també de Calldetenes.

En aquesta 45a edició, el termini per a la presentació de les obres finalitza el 31 de maig,  i, continuant amb el format anterior, caldrà presentar els treballs en format electrònic. Amb la transició del paper cap als mitjans electrònics, s’encara una actualització i modernització del concurs, així com la millora en l’eficiència, en la sostenibilitat i en la reducció del consum de paper, per contribuir en la minimització l’impacte ambiental.

La convocatòria compta amb els guardons següents:

  • 45è Premi de novel·la Armand Quintana: dotat amb 3.000 € i la publicació de l’obra.
  • 45è Premi de poesia Jacint Verdaguer: dotat amb 3.000 € i la publicació de l’obra.
  • 17è Premi de teatre Lluís Solà i Sala: dotat amb 2.000 € i la publicació de l’obra.
  • 30è Premi Co, Co, Còmics: dotat amb 1.000 € per a adults i per al premi especial del jurat, i 500 € en categoria infantil.
  • 39è Premis literaris per a estudiants dels països catalans: dotats amb 1.120 € repartits en sis categories per franges d’edat.
  • 39è Premis literaris per a estudiants d’educació primària i ESO de Calldetenes: dotats amb 745 € repartits en cinc categories per franges d’edat.

L’adjudicació dels premis es farà durant la Festa Major de Calldetenes, en un acte que se celebrarà el dissabte 21 de setembre de 2024 a l’Auditori Teatre de Calldetenes. En la celebració dels premis hi col·laboren Òmnium Cultural, el Consell Comarcal d’Osona, l’Espardenya Teatre i la Diputació de Barcelona.


Font: Ajuntament de Calldetenes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada