25 d’abril 2024

Còmic en català, al pòdcast Quimèric

Quimèric, programa ben recomanable especialitzat gèneres fantàstics i dirigit per Karen Madrid, va dedicar el seu darrer programa a parlar sobre còmic en català. Aquí podeu escoltar-lo:

Quan es comença a parlar d’un tema, quan se li posa el focus, pren importància i, mica en mica, es va fent gran. Aquesta és la motivació que ha impulsat els organitzadors de la Diada del Còmic en Català de Mataró a fer-ne una segona edició, després que la primera tingués una acollida superior a l’esperada. Avui us en farem una extensa crònica, radiografiant la situació del còmic en català de la mà d’alguns dels generadors de continguts especialitzats en aquest àmbit. També farem un repàs a les curiositats de l’arribada de Bola de Drac, amb un dels seus màxims experts en el nostre país, l’Oriol Estrada.

Com a mostra del còmic que s’està publicant en català, coneixerem dues de les obres que ha publicat Mai Més en aquest format: Univers, d’Albert Monteys, i Friday, del guionista Ed Brubaker, l’il·lustrador Marcos Martín i la colorista Muntsa Vicente. Escoltarem les declaracions que Monteys, Martín i Vicente van fer durant una presentació a Terrassa, organitzada per la Frikassa. També coneixerem una mica més aquesta entitat friki. 

I, encara relacionat amb el món del còmic, coneixerem a la guanyadora del 1r Premi Carnet Jove, Júlia Sobrino, una jove de 23 anys que va sorprendre el jurat amb la seva història 'El misterio de la geoda rosada'.

Font: Quimèric, a Ràdio Sabadell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada