30 de març 2024

Novetats d'abril de Finestres (2a part): El que més m'agrada són els monstres vols. 1 i 2

Tal com Editorial Finestres ja va avançar el passat gener (que ja van anunciar el juliol de 2023), com a segona i tercera novetat per aquest abril ens arriben els dos volums d'El que més m'agrada són els monstres, d'Emil Ferris, una obra carregada de simbologia dels còmics de terror que pren la forma d’un diari fictici d’una nena de 10 anys intentant resoldre un assassinat.


A la venda el 10 d'abril!



El que més m'agrada són els monstres (1a part), d'Emil Ferris
Traducció de Montse Meneses

Rústic - 416 pàgines - 20,5 x 26,5 cm - Color
ISBN:  978-84-19523-19-8
40 €


Temes: crim, dietari, Holocaust, racisme

Karen Reyes és una nena de 10 anys que viu a la convulsa Chicago de finals dels anys 60 i que, a través del seu diari fictici, intenta resoldre l’assassinat de la seva enigmàtica veïna, Anka Silverberg, una supervivent de l’Holocaust. A mesura que la Karen aprofundeix en la seva investigació, s’entrecreuen les vides de tots aquells que l’envolten: el seu germà Deeze, a l’espera d’un imminent allistament al Vietnam i al qual el persegueix un secret del passat; la seva mare Marvela, una dona imprevisible que ha estat el pal de paller d’una família parcialment disfuncional; Sam Silverberg, bateria de jazz i vidu recent; el senyor Gronan, propietari de l’edifici i mafiós a temps parcial; Sylvia Gronan, la seva dona i guardiana dels secrets de la comunitat; i un bon catàleg d’amics de la Karen tant reals com imaginaris. La investigació del crim de l’Anka Silverberg es tenyeix d’un imaginari simbòlic de pel·lícules de terror i d’iconografia de les revistes pulp de monstres. A través de la mirada de la Karen, aquest còmic colossal posa en escena la convergència d’allò personal i allò polític, del passat i el present, i aprofundeix finalment en tots els monstres reals: la malaltia, el racisme, l’homofòbia i l’Holocaust.

  • Premi al Millor Còmic Internacional del Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2019


El que més m'agrada són els monstres (2a part), d'Emil Ferris
Traducció de Montse Meneses

Rústic - 424 pàgines - 20,5 x 26,5 cm - Color
ISBN:  978-84-19523-20-4
40 €


Temes: crim, dietari, Holocaust, racisme

Els anys d’aprenentatge de la Karen Reyes arriben a la seva fi. Karen Reyes està creixent i ara, sota la tutela del seu germà Deeze, molt més relaxada que la que imposava la mare, comença a descobrir qui és en realitat. No és aquest el misteri més gran de les nostres vides? Per arribar al fons de la seva pròpia identitat, Karen ha de seguir investigant les estranyes circumstàncies que van envoltar la mort de la seva veïna Anka, començant pels secrets que acull l’edifici on viu. A més, haurà de comprendre el fràgil equilibri sobre el qual se sustenta la seva comunitat, formada per mafiosos, prostitutes, éssers fantasmagòrics, hippies i buscavides. No obstant això, fins i tot en aquest caos de monstres bons i dolents, Karen també comprovarà que hi pot haver un lloc per a l’amor. Després de guanyar una vintena de premis internacionals i convertir-se en el fenomen editorial de 2018, encapçalant més de 100 llistes com el millor còmic de l’any, torna Emil Ferris amb la seva antiheroïna Karen Reyes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada