24 de gener 2024

Tokyo Revengers

Títol: Tokyo Revengers
Títol original: Tokyo Revengers (東京リベンジャーズ)
Autor: Ken Wakui
Traducció de: Judith Rodríguez Vallverdú (Daruma SL)
Publicat per: Norma Editorial, juliol de 2022 - desembre de 2023
Format: Rústic amb sobrecobertes - 14,8 x 21 cm - 380 pàgines aproximadament.
Núm. de volums: 16
Preu: 16 €. Total = 256 €

 
 
 


 
El divendres 17 de juny de 2022, Norma Editorial va anunciar oficialment la seva nova línia de manga en català. Justament el dilluns d'aquella setmana, de manera no oficial, i fent-se saber ràpidament per les xarxes, es va conèixer que s'estrenaria amb Tokyo Revengers, un dels grans mangues d'aquests darrers anys, sent la data escollida el juliol per posar-se a la venda, i així aquell divendres ens va arribar la confirmació oficial.

La suposada línia de manga en català de Norma que els mesos abans de l'anunci formava part de la rumorologia, finalment ho va deixar de ser, i en aquest s'hi van anunciar tres títols més a part de la  mencionada Tokyo Revengers: Chainsaw Man, Jujutsu Kaisen. La guerra màgica i Guardians de la nit (Kimetsu no yaiba).

I així amb l'arribada de juliol del 2022, Norma va iniciar el camí de publicar manga en català: Tokyo Revengers fou l'obra escollida per començar a caminar, i tal com jo havia fet amb l'edició en castellà, es va fer un pack de llançament amb els dos primers volums a 16 €.
 
Els volums són més grans que els originals japonesos, en el format que coneixem com a kanzenban, a més són de doble volum, és a dir cada un n'inclou dos de japonesos, i també inclouen pàgines a color, i principalment la seva periodicitat mensual. A més la sobrecoberta és reversible, cada cara mostra les il·lustracions de portada dels volums original que inclou. Així pots triar la portada que vols que es vegi. 

Com que l'edició original és de 31 volums, l'excepció és el nostre volum 16, el qual no és doble, però que amb el seu contingut extra s'engruixeix una mica, a més la seva sobrecoberta no és reversible. El contingut extra està format per les 31 il·lustracions de portades i un missatge d'agraïment de l'autor, en Ken Wakui. A més el volum 3 venia acompanyat d'un shikishi firmat per l'autor, i el darrer volum a part del contingut extra també va acompanyat de vuit punts de llibre.Tokyo Revengers es va publicar a la revista Shônen Magazine de Kodansha, del març de 2017 al novembre de 2022, amb un total de 278 capítols i tres capítols extres, recopilant-se originalment en 31 volums, tal com ja he dit.

En Takemichi Hanagaki és un jove adult que sobreviu com pot amb feines parcials. Un dia per les notícies a la televisió s'assabenta que la seva antiga xicota de l'institut ha mort en mans de la temible organització criminal Tokyo Manjikai, que quan era estudiant d'institut n'havia format part quan només era una banda juvenil que s'estovava amb altres bandes juvenils. 

La notícia l'afecta, però la seva vida canviarà realment quan estant el metro, cau davant del tren que llavors arriba a l'estació, i de cop i volta, es troba dins d'un vagó, però amb el seu cos de fa 12 anys i la mentalitat del seu present. Sense saber com i el perquè, ha fet un salt en el temps. Tot intentant situar-se en el seu passat, decidirà salvar la seva xicota, la Hinata Tachibana, i per fer-ho, serà clau en Naoto Tachibana, el germà petit d'ella, que en el seu present també mort junt amb ella, però que en aquest passat en parlar amb ell, influeix els esdeveniments de tal manera que ara en el seu present estigui viu. Ell serà clau de poder viatjar en el temps.

El present de 2017 i el passat de 2005 s'aniran barrejant, tot coneixent els diversos personatges implicats en aquesta història. Així, en el primer volum, a part dels tres mencionats, també coneixerem els quatre amics de l'institut de Takemichi: en Yamagishi, en Makoto, en Takkuya i l'Akkun, i també se'ns presentaran aquells qui d'una manera o altra, donaran lloc a què la banda juvenil Tokyo Manjikai "Toman" esdevingui una organització criminal de cap a peus: en Manjirô "Mikey" Sano, en Ken "Draken" Ryûguji i en Tetta Kisaki.

El passat d'en Takemichi va donar lloc al seu deplorable present, ara té l'oportunitat de reconstruir el seu passat, per construir un nou present, però com veurem en el primer volum  i en els següents són moltes les variables a tenir en compte i no serà tan senzill de fer-ho. Podrà salvar la seva xicota? I podrà evitar que la Toman esdevingui una organització criminal? El que sí que és segur, és que influir en el passat, comportarà canvis en el futur, i no sempre seran els desitjables. Així aquesta aventura entre temps diferents, anirà acompanyada de l'aparició de molts i diversos personatges, com també d'altres bandes, que en els molts casos, seran entrebancs compilats en els seus objectius.

No hi ha res fix, en aquesta història que més enllà de les baralles entre bandes, i tal com veurem la mort també serà un dels punts recurrents; la psicologia i el desenvolupament dels personatges en seran elements a destacar, i en especial, per en Takemichi Hanagaki, el protagonista d'aquesta història.

Tokyo Revengers és una obra amb un gran reeiximent, que va guanyar el 44è premi Kōdansha Manga Shō per a la categoria shōnen el 2020 i que actualment també compta amb una adaptació a anime de 50 episodis dividits en tres temporades. Sense dubte, és d'agrair poder gaudir d'obres amb gran reconeixement en la nostra llengua.

Ha estat una de les lectures que més m'ha captivat i he gaudit aquests darrers temps, des que Norma la va estrenar. Una història on les bandes i les baralles són els mitjans per explicar-nos una complexa xarxa on interaccionen diversos personatges, on a través dels viatges en temps, s'aprofundirà en aquestes interaccions, i on en el centre de tot plegat, hi tenim en Takemichi Hanagaki, la resistència i la determinació seran algunes de les seves grans virtuts.

Una magnífica història que la podem gaudir en una gran edició, i que té l'honor de ser el primer manga en català de Norma Editorial
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada