17 de novembre 2023

Ooso publica el seu primer manga shojo: Silverday, conte de fades de Divendres de plata

Text de Mangazín Podcast (@elmangazín)

L’editorial amb seu a Prades, Ooso Còmics, ha anunciat aquest divendres 17 de novembre en un directe al canal de Twitch del Mangazín una nova llicència. Es tracta del seu primer manga de demografia shojo, és a dir, una obra plantejada en un inici per al públic femení i adolescent. La nova proposta d’aquest segell continua l’estela del catàleg fins ara publicat. I és que bona part dels títols editats són clàssics, tant és així que en alguns casos fins i tot fa més de 50 anys que van sortir al mercat japonès per primer cop, en algunes publicacions de prestigi reconegut com la Weekly Shonen Magazine.

També és novetat la seva autoria, la primera dona que entra en el selecte club de noms rellevants de la creació de manga. A les signatures de Shotaro Ishinomori, Go Nagai o Ken Ishikawa, s’hi suma ara Mutsumi Hagiiwa amb el seu títol Ginyoubi no Otogibanashi (銀曜日のおとぎばなし). Una altra característica que el fa rellevant és que per accedir-hi Ooso ha hagut de negociar amb una de les editorials japoneses de més renom: Shueisha. Silverday, conte de fades de Divendres de plata en el seu títol en català, es va publicar a la revista Ribon i posteriorment va recopilar-se en volums mitjançant el segell Ribon Mascot Comics.

Durant els darrers dies, fins a set creadors en català han donat pistes per tal que el públic endevinés de quin títol es tractava. Així, doncs, dissabte Samfaina Visual va proporcionar el primer detall: era un shojo, un #shojooso, tal com l’havien decidit batejar. L’endemà diumenge, la tiktoker Irina Kowalzki va afegir-hi que era un clàssic, mentre que dilluns el podcast Illa Punteria va apuntar la dècada originària: els anys vuitanta. Les darreres pistes previstes les van donar la també tiktoker RinandCat, que va anunciar que era d’una mangaka dona, i l’streamer Encinestrat, dient la revista on es va publicar.

En la iniciativa hi han treballat Ladymangahep, elmangazin i la mateixa editorial, que han anat indicant com participar del concurs per guanyar un exemplar de franc del primer volum d’aquesta obra. Ooso Còmics té previst publicar el títol a partir del 29 Manga Barcelona tant en català com en castellà. Durant aquests dies, a banda, Ooso ha pogut revelar quan es podrà adquirir el seu últim manga: Megaman Megamix. Serà el 29 de novembre, pocs dies abans del Manga BCN, quan es podrà començar a comprar.

Característiques tècniques:
Silverday, conte de fades de Divendres de plata - Ginyoubi no Otogibanashi - 銀曜日のおとぎばなし
Mutsumi Hagiiwa
Shueisha, revista Ribon, 1983
3 volums dobles, en cartoné, mida similar a la del mangues d'Ooso
320 pàgines - 25 a color
Volum 1 disponible el 29 Manga Barcelona

 

Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada