09 de novembre 2023

Jornada sobre el còmic català a Luxemburg

Dissabte 25 de novembre de 2023, a les 18 hores, presentem al Centre Català de Luxemburg una jornada sobre el còmic català. Comptarem amb la presència de tres primeres espases del món del còmic, la historieta i el tebeo. Es tracta de Jaume Capdevila «Kap», Jordi Riera Pujal i Marika Vila. Tancarem la vetllada amb un sopar.

En concret, Jaume Capdevila ens parlarà dels antecedents del còmic català. Per la seva banda, Jordi Riera Pujal repassarà l’evolució del còmic català des del franquisme fins a l’actualitat. Finalment, Marika Vila ens explicarà quin paper ha tingut la dona al còmic espanyol abans i ara. Per a aquesta activitat comptem amb la col·laboració de l’Associació Cultural Tebeosfera.

D’altra banda, en acabar les xerrades, podrem compartir un pa amb tomàquet amb oradors i assistents, que ens permetrà acabar d’aprofundir, d’una manera més distesa, en aspectes potser no principals que hagin despertat l’interès del públic. El preu del sopar és de 10 euros i us voldríem demanar que us hi inscriviu per poder preveure el nombre de comensals. Mes informació aquí.

Els convidats

Jaume Capdevila, més conegut com a Kap, col·labora amb publicacions com La Vanguàrdia, Mundo Deportivo, El Triangle i, entre d’altres d’internacionals, Courrier International. És dibuixant, escriptor i divulgador de l’humor gràfic.

Jordi Riera Pujal és escriptor i divulgador del món del còmic i de l’humor gràfic. Ha publicat diverses obres de referència en els estudis d’aquest àmbit.

Maria del Carme Vila Migueloa, més coneguda com Marika Vila, és il·lustradora i dibuixant. Publica il·lustracions i historietes des de 1973.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada