31 d’octubre 2023

La Beca Comic Barcelona per a nous talents recau a Iván McGill

L'ajuda a la creació, dirigida a joves creadors de còmic, impulsada per FICOMIC en col·laboració amb LYON BD ORGANISATION, ja té guanyador

L'autor seleccionat es beneficiarà d'una residència de tres mesos, equipament i dietes per a la realització d'un projecte d'historiet
a.


La BECA COMIC BARCELONA, convocada per FICOMIC (Federació d’Institucions Professionals del Còmic), en col·laboració amb l'associació LYON BD ORGANISATION, ja té guanyador. Un Comitè de Valoració, composat per un jurat independent, format per les autores Nadia Hafid i Ana Galvañ, la crítica d'art i divulgadora Mery Cuesta, el teòric i comissari Toni Guiral, Josep Maria Polls (director d'estudis de la Escola Joso), Nicolas Piccato (director de Lyon BD Festival) i Borja Crespo, director de continguts de Comic Barcelona, ha atorgat el premi al jove talent IVÁN McGILL. Després de l'estudi i anàlisi de la selecció de projectes finals, un total de cinquanta propostes que complien amb els criteris especificats en la convocatòria oberta, la decisió del jurat, després de valorar l'originalitat i la qualitat dels projectes, amb especial atenció al seu valor artístic i innovació, ha recaigut a “El jardín de datos”, per la seva “indubtable originalitat i concepte trencador”. La qualitat dels dossiers presentats ha estat notable, amb una capacitat de treball digna d'esment per part de els/as participants.

La BECA COMIC BARCELONA consisteix en un programa de residència de tres mesos a Lió, França, fomentant l'accés de joves dibuixants i guionistes a l'àmbit del còmic professional. Aquesta ajuda a la creació d'un projecte d'un còmic inèdit, dirigida a joves talents, pretén promoure la imaginació en l'àmbit específic de la historieta gràfica, facilitar les xarxes de col·laboració entre creadors/es, promoure la mobilitat de els/les artistes nacionals a l'estranger, fomentar la innovació en la producció artística i enfortir els vincles entre institucions culturals de França i Espanya.

L'autor seleccionat es beneficiarà d'un marc d'equipaments propici per a la realització de la seva obra. Gaudirà de la residència en el Graphic College (Collège Graphique), situat en l'edifici de l'antic Truffaut College a Lió, França, durant 3 mesos: de l'1 de desembre 2023 al 29 de febrer 2024. El Graphic College, seu de les oficines de Lyon BD, acull durant tot l'any el talent dels qui allí treballen, artistes en residències de creació, exposicions a l'estiu i a l'hivern, així com tallers destinats al gran públic, tant jove com vinculat a les vinyetes. La beca cobrirà la instància, despeses de desplaçament a la residència i un import de 1.250 euros al mes destinat a cobrir les despeses de manutenció, transporti local i bugaderia.

Iván McGill presentarà el seu projecte en el marc del 42 Comic Barcelona, que tindrà lloc en Fira de Barcelona Montjuïc, entre el 3 i el 5 de maig, 2024, amb l'oportunitat de participar en el COMIC PRO i presentar el seu projecte en fase final a totes les editorials nacionals i internacionals participants.

 


Font: Comic Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada