05 d’octubre 2023

Es convoca la 3a edició del Premi Finestres de Còmic en Català

Amb l’objectiu de fomentar la creació de còmic en llengua catalana, donar suport econòmic als autors i les autores, i empènyer la publicació de còmics en la nostra llengua, s’obre la tercera convocatòria per al Premi Finestres de Còmic en Català.

El guardó vol estimular i enfortir la presència del còmic dins el sistema literari català.

La Fundació Finestres obre la convocatòria de la 3a edició del Premi Finestres de Còmic en Català per fomentar la creació de còmic en llengua catalana. La dotació econòmica del premi és de 25.000 euros, xifra equiparable a la d’altres guardons que atorga la Fundació Finestres a obres d’assaig i novel·la, juntament amb el compromís de publicació de l’obra guanyadora el 2025 per l’Editorial Finestres.

El jurat també podrà atorgar dues Mencions al Talent Novell, per tal de donar suport als joves creadors i creadores. Les obres premiades també rebran una dotació econòmica, en aquest cas de 15.000 euros cadascuna, i amb el compromís de publicació de l’obra per part de l’Editorial Finestres.

Les mencions s’atorgaran a persones de fins a 35 anys i amb poca o cap obra publicada que es presentin al Premi Finestres. Complir els requisits per guanyar una menció no és excloent per guanyar el Premi Finestres, però en cap cas es podran guanyar ambdues distincions.

El termini d’admissió de les propostes comença avui, dimecres4 d’octubre del 2023, i finalitzarà el dimecres 21 de gener del 2024, ambdós dies inclosos.

El jurat està format per professionals amb una àmplia experiència en el món del còmic i de la cultura: Jordi Canyissà, periodista cultural i investigador de còmic; Núria Tamarit, autora de còmic; Adrià Turina, guanyador de la menció de la convocatòria anterior; Lluïsa Pardo, bibliotecària especialitzada en còmic i Montserrat Terrones, directora editorial de l’Editorial Finestres.

La Fundació Finestres convoca la 3a edició del Premi Finestres de Còmic en Català amb el convenciment i la voluntat d’impulsar la creació de còmic de prestigi en llengua catalana.

Podeu consultar les bases de la convocatòria del Premi Finestres de Còmic en Català al nostre web: www.editorialfinestres.com. Per a més informació, ens podeu escriure a premsa@editorialfinestres.com

Bases del premi
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada