29 d’agost 2023

Novetat de setembre de Combel: Les aventures d'en Massagran vol. 1 i 2

Aquest setembre Combel Editorial recupera un dels clàssics del còmic català de la nostra literatura: Les aventures d'en Massagran de Ramon Folch i Camarasa i il·lustrades per Josep Maria Madorell, basades en les novel·les de Josep Maria Folch i Torres, el pare de Ramon Folch. Aquesta nova edició comptarà amb tres volum que recopilaran els 15 àlbums originals. Els dos primers volums sortiran en motiu de la Setmana del Llibre en Català on també tindrà lloc la seva presentació, el diumenge dia 10 a les 4 de la tarda. El tercer i darrer àlbum es publicarà el 2024.


Compartim aquí la nota de premsa que ens ha arribat des de Combel Editorial.

En aquesta edició especial, Combel Editorial recupera tots els còmics d’en Massagran, l’antiheroi més popular de la literatura juvenil catalana: un noi bondadós, pacífic i amb molt sentit de l’humor, ple d’inquietuds i amb un esperit aventurer que el porta a viatjar a països exòtics, on viu tota mena de peripècies.

• D’aquest personatge cabdal de la literatura catalana de tots els temps, se’n van fer versions teatrals l’any 1913 al Teatre Romea, En Massagran a la brasa; el 1920, amb la versió lírica Les aventures d’en Massagran, i el 2005 al Teatre Nacional de Catalunya, amb una versió de Joan Castells. També s’ha emès en format d’animació en una sèrie de dibuixos animats que es va poder veure durant els anys noranta a TV3.

• Amb la col·laboració de la Fundació Folch i Torres, prefaci a càrrec d’Oriol Izquierdo i pròleg del periodista Xavier Graset, aquest projecte estarà format per tres volums. Els dos primers es publicaran al setembre de 2023 i el tercer veurà la llum el 2024.

• L’any 1910, abans de la publicació de Tintín (1929), Josep M. Folch i Torres amb el text i Joan Junceda amb les il·lustracions van donar vida al personatge en l’obra Aventures extraordinàries d’en Massagran, una novel·la que es va publicar en forma de fulletó al periòdic En Patufet. Va seguir un segon títol, Noves aventures d’en Massagran.

• L’any 1982, amb autenticitat i sentit de l’humor, Ramon Folch i Camarasa, fill de Josep M. Folch i Torres, va fer l’adaptació de les dues novel·les al còmic i va escriure’n tretze historietes més. Tots els còmics van ser il·lustrats per Josep M. Madorell

En el següent enllaç podeu ampliar la informació. 

 

Les aventures d'en Massagran vol. 1, de Ramon Folch i Camarasa i Josep M. Madorell, adaptant les novel·les de Josep M. Folch i Torres
A partir de 7 anys
Cartoné -  19 x 25 cm - 288 pàgines -  Color
ISBN: 978-84-1158-044-1
32 €

El primer volum inclou els cinc primers còmics:
- Aventures extraordinàries d’en Massagran
- Aventures encara més extraordinàries d’en Massagran
- En Massagran i el quadrat màgic
- En Massagran al pol Nord
- En Massagran i els negrers.

 

 

Les aventures d'en Massagran vol. 2, de Ramon Folch i Camarasa i Josep M. Madorell, adaptant les novel·les de Josep M. Folch i Torres
A partir de 7 anys
Cartoné -  19 x 25 cm - 272 pàgines -  Color
ISBN: 978-84-1158-045-8
32 €

El segon volum inclou aquests còmics:
- En Massagran i el bruixot blanc
- En Massagran a Pagui-Pagui
- En Massagran i els Pells-Roges
- En Massagran i els pirates
- Els Jocs Olímpics d’en Massagran.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada