25 d’agost 2023

El pas d'Spider-man per la Revista dels Súpers (1998)

Quan a finals de juny, Panini Comics va anunciar la publicació de A Mighty Marvel Team-Up. Spider-man: Animals, reuniu-vos!,  que ens arribarà a finals de setembre, i que suposa l'estrena de Marvel en català per part d'aquesta editorial, tot fent memòria vaig recordar que fa anys i panys, havia llegit alguna historieta de l'Home-aranya a la Revista dels Súpers.

Tot fent una primera recerca a Tebesofera, vaig trobar que als números 1 i 2 de 1998, s'hi va publicar La nit del llangardaix, havent-hi doncs les portades necessàries per confirmar-ho.


Hi havia la possibilitat que s'hagués publicat alguna història més, i en publicar-ho a Twitter (fil resum) va ser essencial per obtenir-ne més informació, i posar llum a la foscor.

L'usuari Cone va aportar una sèrie d'imatges, informant que es recollien números d'Spider-man Adventures (1994), que es basava en la sèrie d'animació de l'època.



A partir d'aquí, consultant Tebeosfera altre cop, el que és publiqués a la Revista dels Súpers, ja s'havia publicat prèviament pel segell Comics Forum del grup Planeta, qui llavors tenia els drets de Marvel, i no pas Panini Comics.

I finalment gràcies a un altre usuari, Joan Juan, esbrinem que és el que realment es va publicar d'Spider-man a la Revista dels Súpers, aportant-nos les portadetes amb els autors acreditats. Així, en els números 1 i 2 s'hi va publicar La nit del llangardaix, i en els números 3 i 4, El fibló de l'escorpí, per tant, els dos primers números d'aquesta sèrie.



Guió de Nel Yomtov, dibuix d'Alex Saviuk, color de Kevin Tinsley,  traducció de Josep Vadecurt, rotulació de Carme Barberà i realització tècnica de Jordi Solé (acreditat a El fibló de l'escorpí). Adaptació dels corresponents capítols de la sèrie d'animació sent-ne els guionistes Gerry Conway, Stan Berkowitz i John Semper per La nit del llangardaix, i John Semper, Marty Isenberg, Robert Skir per El fibló de l'escorpí.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada