05 de maig 2023

Coratge vol. 1: Sobreviure o morir

Títol: Coratge vol. 1: Sobreviure o morir
Autors: Joel Joan (guió) i Xavier Piñas (il·lustracions)
Publicat per: Editorial Base, abril de 2023
Format:  Cartoné - 22 x 29 cm - 64 pàgines - Color
Preu: 18,90 €
 


Aquest passat abril, Editorial Base ens ha portat una novetat de còmic molt inesperada, especialment per un dels seus dos autors, l'actor i director Joel Joan, que també com a guionista ha fet el salt al còmic amb Coratge. Sobreviure o morir, acompanyat d'en Xavier Piñas, qui té una llarga carrera com a dibuixant. 

Sense dubte que una persona amb tant reconeixement mediàtic com en Joel Joan, és un atractiu per encuriosir-se per aquesta obra, sense desmerèixer en Xavier Piñas, que segurament m'he trobat diferents treballs seus sense ser-ne conscient, exceptuant una obra la qual al seu moment vaig llegir i ell hi va participar il·lustrant-la, parlo de la novel·la Victus d'Albert Sánchez Piñol, però pel que he sabut trobar també és la seva primera incursió en el món del còmic.

Fa uns 20.000 anys, la Terra estava patint l'última etapa d'una era glacial que feia alguns mil·lennis que durava. En aquest ambient tan fred i hostil, ens trobem una manada de llops que amb prou feines pot sobreviure, trobar menjar no és pas fàcil. El seu cap és en Coratge, qui té la difícil tasca de mantenir la tranquil·litat del grup, però a pesar de tot, les discrepàncies són presents en alguns dels seus membres. Per intentar trobar un lloc amb més menjar, fan camí cap a una vall, on troben quelcom que els trasbalsaria com a manada: un grup d'alçats.

Els alçats són uns peculiars animals sense pèl que caminen amb les potes de darrere, i amb les de davant fan foc i armes, però com els llops també són socials i cacen en grup, podent  aconseguir magnífiques preses i, per tant, menjar. És la primera vegada que en Coratge i el seu grup entren en contacte amb els alçats, i saben que relacionar-s'hi estretament implicaria tenir menjar amb regularitat, però a canvi perdrien la seva llibertat. Quina és la millor decisió? Sigui quina sigui, això els canviarà per sempre més, com a individus i com a grup.
 

A Coratge. Sobreviure o morir, se'ns presenta com haurien pogut ser els primers contactes entre els éssers humans i els llops, en una època on tal com veurem, malgrat les seves diferències i tenint en compte les seves semblances, van donar lloc a què es necessitessin mútuament. Començaria doncs la relació interespecífica més rellevant d'aquestes dues espècies, una relació d'amor i odi, que comportaria la domesticació del llop donant lloc al gos, però alhora també suposaria l'extinció del llop en la gran major part del seu territori històric. Un llarg conflicte que avui en dia encara és present. 

Sobreviure i morir és la primera part d'aquesta història i, per tant, quan així s'esdevingui esperem veure una segona part, on continuarem seguint les passes del llop Coratge, en un món que ara s'ha vist capgirat per l'arribada dels alçats. 


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada