21 d’abril 2023

Joc d'heroïnes vol. 1

Títol: Joc d'heroïnes vol. 1
Títol original: Heroines Game (ヒロインズゲーム)
Autor: Tabasa Iori
Traducció de: Alèxia Miravet (Daruma SL)
Publicat per: Kaji Manga, març de 2023
Format: Rústic amb sobrecobertes - 12,8 x 18,2 cm - 224 pag. aprox. - B/N
Preu: 9 €








 
 
Fou al 28 Manga Barcelona de 2022 que Kaji Manga, el segell de manga en català del Grup Enciclopèdia, va anunciar dues llicències més: Heroines Game i Gokushufudou, sumant-se als cinc títols que uns mesos abans, el setembre, ja havia anunciat.  Així que amb motiu del 41 Comic Barcelona de 2023, va sortir el primer volum de Heroines Game, que l'editorial s'ha decantat per publicar-lo amb el títol traduït al català: Joc d'heroïnes.

Joc d'heroïnes, o Heroines Game, és obra de Tabasa Iori, que es va publicar a la revista Go Go Bunch de l'editorial Shinchosa, de l'agost de 2017 al maig de 2019, recopilant-se els seus capítols en un total de tres volums.

L’Alícia és una jove ídol molt estimada i apreciada per tothom, però que també fa el que sigui per ser la més popular, com depreciar i arraconar les seves companyes. De cop hi volta, però es desperta en un bosc fosc que desconeix i molt espantós. Mentre hi erra, es troba amb una noia que té un braç de bèstia gegantí i porta una caputxa de color vermell, en forma de llop. És la Caputxeta Vermella. Aquesta topada que no acabarà gens bé per la nouvinguda Alícia, comportarà que conegui que està passant. Ara ha entrat a formar part d'un macabre joc on les heroïnes dels contes de fades han de matar-se entre si. Es van fent diferents rondes on una, on una és l'heroïna i les altres són les caçadores. L'objectiu de l'heroïna és matar les altres, i aquestes l'han de matar. Si durant la ronda, l'heroïna cau morta, es fa una pausa,  i en la següent ronda, tenim nova heroïna i, per tant, noves caçadores. La darrera a sobreviure esdevindrà la guanyadora d'aquest macabre joc.

Aquesta Caputxeta Vermella, amb una caputxa com si fos una pell de llop i amb vida pròpia, l'acompanyen altres noies protagonistes, o bé versions femenines, de contes ben coneguts: la Ventafocs, la Blancaneu, una Gata amb botes, la Patufeta, la Bella Dorment i la Sireneta seran algunes de les participants, i ara s'hi afegeix l'Alícia amb el nom d'Alícia de Cors, agafant elements de la Reina de Cors del seu respectiu conte. I així quan es reprèn el joc i comença una nova ronda, l'Alícia participarà per primer cop al Joc d'Heroïnes.

Ens trobem davant d'una reinterpretació dels típics contes de fades, però des d'un punt de vista molt fosc, violent i en  conseqüència, cruel i sanguinari, on les protagonistes s'hauran de matar entre elles per aconseguir el seu preuat final feliç. Cada escenari de cada ronda, serà una nova visió del respectiu conte de fades de l'heroïna, per tant, si aquesta cau, l'escenari sempre es diferent, tal com ja veiem en aquest primer volum. Així doncs, ens trobem davant un peculiar Battle Royale, gens apte per a infants.

Ja anirem veient com evoluciona, però mai no tornarem a veure aquestes noies de la mateixa manera, que als seus contes molts sovint són el personatge a protegir i a salvar. Una revisió d'elles totalment obscura.


L'edició segueix la línia del que ja ha publicat Kaji. Rústica i cosida, amb sobrecobertes, on la portada ens mostra l'Alícia i a la contraportada algunes de les participants del sanguinari joc. Per part de la traducció, no he notat res a destacar negativament.

En aquests moments, Kaji Manga ha finalitzat Dodoma i Grendel, ambdues de tres volums, i també ha començat dues sèries noves, l'esperada orange, anunciada al mateix moment que aquestes dues finalitzades, com també Joc d'heroïnes (Heroines Game), de la qual acabo de parlar.

Dels diversos mangues anunciats, queden pendents d'iniciar Kijin Gentosho, Badducks,i Gokushufudou. Esperem que aviat tinguem notícies d'aquestes sèries, i respecte a les dues noves començades, ahir dijous Kaji va anunciar els llançaments dels seus volums número 2 per l'11 de maig. Aquí la portada del segon volum de Joc d'heroïnes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada