19 d’abril 2023

Dodoma

Títol: Dodoma
Títol original: Dôdôma (ドードーマ)
Autor: Jun Shiraishi
Traducció de: Alèxia Miravet (Daruma SL)
Publicat per: Kaji Manga, desembre de 2022 i febrer i març de 2023
Format: Rústic amb sobrecobertes - 12,8 x 18,2 cm - 195 pag. aprox. - B/N i color
Número de volums: 3
Preu: 9 €/volum. Total: 27 €





 
 

 
Fou al 40 Comic Barcelona que es va anunciar Kaji Manga, el segell de manga en català del Grup Enciclopèdia. Tota una sorpresa llavors, i van ser molt ben rebuts. Van passar els mesos i acabant el setembre van anunciar els seus primers cinc títols: Dodoma, Grendel, Orange, Kijin Gentosho i Budducks. Sent els dos primers els escollits per publicar-se primer. Així que amb motiu del 28 Manga Barcelona, van sortir volums 1 de Dodoma i Grendel, on els vaig comprar, començant la lectura pel primer d'aquests dos.

Dodoma o Dôdôma, tal veurem escrit dins del volum, és obra de Jun Shiraishi, i es va publicar a la revista Comic Zenon de l'editorial Tokuma Shoten, de l'octubre del 2014 al desembre del 2015, recopilant-se els seus catorze capítols en un total de tres volums.
 

Coneixerem en Mana i el seu germà gran Shino, els quals viuen a Wanokuni, una estranya nació formada per un gran arbre central, l'Arbre de la vida, rodejat per alts i gruixuts murs. És una nació aïllada de l'exterior, on a la seva manera, hi viuen plàcidament ells i els altres ciutadans, la qual de tant en tant es veu sacsejada per terratrèmols, provocant destrosses i morts. 

Però un dia, hi arriben dues forasteres, i poc temps després, tot se sacseja, i en tots els sentits possibles, el mur s'esquerda, i per l'obertura n'entren uns guerrers que comencen a atacar tothom.  La pau que hi havia hagut fins llavors s'acaba abruptament, i amb aquest fort trasbals es revelarà la veritat sobre Wanokuni, que en realitat és una mena de ser humanoide que es coneix com a dôdôma. En Wanokuni no és l'únic dôdôma que existeix, cada un amb el seu aspecte i característiques, i justament ara, estan sent atacats per un altre, i els guerrers que els ataquen provenen d'ell.

Amb l'esquerda que s'ha obert al Wanokuni, esdevé una porta al món exterior i, per tant, al llarg dels tres volums, s'aniran desvelant totes les incògnites que ens anirem trobant al llarg de la lectura del manga.

En llegir la sinopsi del primer volum proporcionada per l'editorial, t'imagines una història de dos germans que davant l'arribada de dues forasteres, surten del seu país, per conèixer el món exterior, iniciant una aventura tot descobrint coses. Però en realitat la cosa és força diferent. La història és més fosca del que un es pot pensar, tant pel rerefons argumental, com per les escenes violentes mostrades, que contrasta amb l'afecte i la tendresa que ens mostren en Mana i en Shino. En el fons, és una història apocalíptica,  dura i cruenta, on uns "juguen" sobre els altres. No m'esperava pas tot el rerefons que té, sent una grata i ben acollida obra.

L'edició és tota una meravella. Rústica i cosida, amb sobrecobertes, amb el disseny del títol de la nostra edició molt semblant al de l'edició japonesa. La il·lustració ocupa tota la sobrecoberta exceptuant les solapes. I per part de la traducció, no he notat res destacar negativament.


En aquests moments, Kaji Manga no només ha finalitzat Dodoma i Grendel, ambdues de tres volums, sinó que també ha començat dues sèries noves l'esperada orange, anunciada al mateix moment que aquestes dues finalitzades, com també Joc d'heroïnes (Heroines game), anunciada al 28 Manga Barcelona de 2022.

Dels diversos mangues anunciats, queden pendents d'iniciar Kijin Gentosho, Badducks,i Gokushufudou. Esperem que aviat tinguem notícies d'aquestes sèries com també dels següents volums de les dues noves iniciades.

Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada