21 de febrer 2023

David Pamies i David Sánchez, guanyadors del 2n Premi Finestres de Còmic en Català

El jurat del Primer Premi Finestres de Còmic en Català ha decidit atorgar el guardó a 'El rei dels caragols', de David Pàmies i David Sánchez

PREMI FINESTRES DE CÒMIC EN CATALÀ

Tres vinyetes de ‘El rei dels caragols', de David Pamies i David Sánchez


El jurat del Premi Finestres de Còmic en Català, format per Anna Abella, Abigail L. Enrech, Max, Nadar i Montserrat Terrones, ha decidit per unanimitat atorgar el Premi a l’obra:

El rei dels caragols, de David Pamies i David Sánchez 

Per crear un univers propi i particular, elaborar una trama ben resolta i addictiva amb un to negre i surrealista, l’ús definit i significatiu del color, i la definició i caracterització dels personatges. 

Novel·la gràfica plena d'acció i suspens que segueix en Gros i en Cheto, dos policies marginats de la petita ciutat d'Amarillo, Texas, mentre investiguen un cas estrany que els portarà més enllà de la seva imaginació. El cas comença amb dos homicidis en una gasolinera perduda enmig del no-res, on Marc Croning, un dels joves assassinats, apareix devorat per cargols mentre intentava realitzar un ritual satànic. No obstant això, la trama es complica quan Asmodeus, el rei dels dimonis, apareix davant en Gros, exigint-li trobar l'ànima d’en Marc que mai no va arribar a l'infern. A mesura que avança la investigació, els personatges s'endinsaran en un món de bogeria i fantasia, explorant cel i infern a la recerca de l'ànima perduda d’en Marc.

MENCIÓ AL TALENT NOVELL

Tres vinyetes de ‘Canícula’, d'Adrià Turina


El jurat ha decidit atorgar la Menció al Talent Novell a l’obra: 

Canícula, d’Adrià Turina 

Pel caràcter prometedor del talent que es manifesta en el còmic, el grau de desenvolupament del guió i la bona planificació de la història presentada, la construcció i versemblança dels personatges, l’originalitat, l’humor grotesc i absurd, i el contrast entre la foscor de la trama i la lluminositat del dibuix. 

L'acció de Canícula se situa en un poble indeterminat de la costa del Maresme a mitjans dels anys 2000, quan l'estiu tot just acaba de començar i s’apropa la canícula, una onada de calor que anirà acompanyada d’un augment de la criminalitat mai vist a la comarca. A les notícies es fan eco dels robatoris a xalets, però no tenen ni idea de l’abast de l’onada sanguinària i criminal que protagonitzen els personatges estrambòtics d'aquesta història. 

El jurat del Premi Finestres de Còmic en Català ha declarat deserta la segona Menció al Talent Novell. 

El rei dels caragols i Canícula es publicaran a l’Editorial Finestres al llarg del 2024.

ELS AUTORS

David Pamies i David Sánchez, guanyadors del Premi Finestres de Còmic en Català 2023


David Pamies
, Elx 1982.  

Neurocientífic i autor que treballa en el desenvolupament de mètodes alternatius a l’experimentació animal. Doctor per la Universitat Miguel Hernández, és professor a la Universitat de Lausana, on continua la seva recerca. Des de petit, a en David li apassionen els còmics. En els darrers anys, ha treballat amb Miguel Gómez en un projecte basat en històries curtes, com la que va fer Marina López, o com la presentada al Premi Finestres de Còmic en Català.

David Sánchez, Madrid 1977. 

Il·lustrador i novel·lista gràfic autodidacta. Ha dissenyat diverses col·leccions de l’editorial Errata naturae i és l’il·lustrador de bona part dels seus llibres. Col·labora amb diversos mitjans com Rolling Stone, Cinemanía, Man, Don, Vice, El País, Tapas, Forbes, El Semanal, Papel, El Mundo, Telos, Yorokobu, Ronda Iberia, La Luna de Metrópoli i The Washington Post, entre d’altres. Va rebre el Premi Autor Revelació del Saló Internacional del Cómic de Barcelona per la novel·la gràfica Tú me has matado. També és autor dels còmics No cambies nunca (2012), La muerte en los ojos (2012), Videojuegos (2013), Un millón de años (2017), En otro lugar, algo más tarde (2019) i coautor de Los años de internet (2021) i Museomaquia. Ha format part del jurat internacional de la primera Biennal d’Il·lustració de Mèxic, junt amb Gary Baseman, Matthew Cruickshank, McBess i Malika Favre. 

Adrià Turina, guanyador de la Menció al Talent Novell

Adrià Turina, Barcelona 1988. 

Fill de professors d’institut, va créixer envoltat de llibres i blocs de dibuix. Va passar bona part de la seva infantesa i adolescència dibuixant i llegint còmics. Des que va acabar els seus estudis artístics el 2015, ha compaginat diverses feines amb la creació d’obra pròpia i la realització de diversos projectes de còmic, històries curtes en la seva majoria. Canícula és la seva primera història llarga. 


Font: Finestres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada