02 de gener 2023

Guardians de la nit (Kimetsu no yaiba) vol. 1

Títol: Guardians de la nit (Kimetsu no yaiba) vol. 1
Títol original: Kimetsu no yaiba (鬼滅の刃, Espasa mata-dimonis)
Autor: Koyoharu Gotouge
Traducció de: Víctor Gomà (Daruma SL)
Publicat per: Norma Editorial, octubre de 2022
Format: Rústic amb sobrecobertes - 11,5 x 11,75 cm - 192 pàgines - B/N 
Preu: 8 €







 


Amb l'anunci de l'estrena del film Els guardians de la nit (Kimetsu no yaiba): El tren infinit en català l'abril de 2021, vaig començar a conèixer el fenomen del manganime Kimetsu no yaiba, que és conegut internacionalment com a Demon Slayer, i que en castellà, Norma Editorial, es va decantar per Guardianes de la noche, que va començar a publicar el març de 2019 finalitzant-lo l'agost del 2021.

La pel·lícula que llavors s'havia d'estrenar no era una versió alternativa o una història extra, si que no que adaptaria els capítols 53 al 69 del manga (volums 7 i 8), formant part de l'arc argumental del Tren Infinit, que continuaven allà on es va acabar la primera temporada de l'anime, i més endavant aquest arc argumental, tindria la seva adaptació a la sèrie, sent la primera part de la segona temporada. Així doncs, tindríem una part de l'anime en català, sense tenir prèviament la a primera en la nostra llengua. Això va donar lloc a què mirés aquesta primera temporada en japonès subtitulat en català, per estar preparat pel film. Mencionar que pel que fa a l'animació estem parlant d'una joia.

A partir de l'estrena del film, la publicació en català del manga per part de Norma va entrar a formar part de la rumorologia. Alguna piulada havia fet l'Óscar Valiente, editor de l'editorial, dient que si mai hi hagués alguna versió kanzenban del manga, fóra possible que es traduís al català. He cercat la piulada, però no l'he sabut trobar.

Però la rumorologia sobre una possible línia en català de manga de Norma es va acabar, quan el divendres 17 de juny de 2022, l'editorial  (enllaç Twitter) va publicar un vídeo anunciant oficialment la seva nova línia de manga en català, presentat per l'Anabel Espada i la Judith Martí de l'equip manga de l'editorial. Els primers títols a publicar serien Tokyo Revengers, estrenant-se el juliol, i Chainsaw Man i Jujutsu Kaisen. La guerra màgica, el setembre. Però a més per Twitter, l'Óscar Valiente hi va afegir Guardians de la nit i Death Note. Ara sí que teníem la confirmació oficial que ens arribaria Kimetsu no yaiba en català, no en format kanzenban, sinó en l'edició regular de 23 volums, i el seu primer volum ens va arribar a l'octubre acompanyat d'un sotagot.


Però a l'octubre, el primer volum del manga, no va arribar sol, ja que a principis de mes, es va estrenar la primera temporada de l'anime en català amb l'estrena del nou SX3. Per fi també podria gaudir en català, aquell anime que em va captivar la primavera del 2021.

Guardians de la nit és obra de Koyoharu Gotouge, la qual és una sèrie tancada que es va començar a publicar a la revista de manga shōnen de Shueisha Weekly Shōnen Jump del febrer de 2016 fins al maig de 2020, amb un total de 205 capítols recopilats en 23 volums, com he dit anteriorment.

Tot i tenir-lo disponible des de final octubre, no ha estat fins ara amb el canvi d'any que l'he llegit, a causa de la llarga llista de novetats acumulades que tinc pendents. La nostra edició manté el títol japonès, Kimetsu no yaiba com a secundari o subtítol, i amb el títol principal de Guardians de la nit per influència del títol en castellà, tot i no ser-ne la traducció directa del nom original.
 
Situats temporalment a l'era Taishô (1912-1926), en Tanjirô Kamado és un noi jove i amable amb un excel·lent olfacte que viu amb la seva família, la mare i cinc germans, a les muntanyes i es guanya la vida venent carbó vegetal, però la seva vida canvia, quan en tornar a casa després d'haver anat al poble a vendre'n,  es troba amb la seva família assassinada, només la seva germana Nezuko ha sobreviscut, però greument ferida. Tot fent camí cap al poble, amb la neu omnipresent, la Nezuko es desperta i esdevé un dimoni, uns éssers que per ell formaven part d'històries sense credibilitat. En aquests moments de confusió, apareix algú disposat a matar la Nezuko. És un caçadimonis, però amb el que s'esdevé veu que en Tanjirô i la convertida Nezuko són especials, no en va la noia conserva part de la humanitat to protegint el seu germà.  Així que aquest caçadimonis, en Giyû Tomioka els envia amb en en Sakonji Urokodaki que viu al mont Sagiri. Començarà una nova etapa en les seves vides on en Tanjirô tindrà com a objectiu trobar una cura per la seva germana i venjar-se del dimoni que ha capgirat la seves vides.

De camí, al mont Sagiri, els dos germans Kamado coneixeran en Sakonji Kamado, qui malgrat unes reticències inicials, decidirà entrenar el jove Tanjirô, per tal que pugui esdevenir un caçadimonis, i així poder aconseguir els seus propòsits. Aquest entrenament s'allargarà durant dos anys i mig, i en completar l'entrenament farà cap a la prova final que tindrà lloc al mont Fujikasane, on els seleccionats, esdevindran nous caçadimonis de ple dret, però la prova consisteix a sobreviure durant set dies en un bosc ple de dimonis i no tots els participants ho assoliran. No en va es creuarà amb un dimoni monstruós amb un passat lligat al mestre Urokodaki, i en Tanjirô haurà d'utilitzar tot el que après per poder-lo vèncer i així superar la selecció final.

Amb tot el que he dit, no faig cap mena d'spoiler dient que en Tanjirô superarà amb nota aquest enfrontament amb aquest dimoni monstruós, i així esdevindrà nou membre del cos de caçadimonis. Formant-ne part, començarà a caminar per aconseguir les seves metes. Cal mencionar que la Nezuko, des que en Tanjirô comença el seu entrenament fins al moment que acabava aquest volum, per tant, estem parlant de dos anys i mig, es passa tot aquest temps dormint, una manera d'estalviar energia per una dimoni que no devora humans, i alhora no esdevenir cap mena de preocupació pel mestre Urokodaki.

Així comença aquesta obra amb gran reconeixement, la qual compta amb dues temporades, el film mencionat que correspon a la primera part de la segona temporada, i enguany s'estrenarà un segon film, que correspondrà amb la primera part de la tercera temporada, tal com entenc, a part de tenir novel·les lleugeres, entre altres coses.

Fins avui en dia, Norma Editorial ha publicat dos volums en català, sortint el segon com a novetat el passant novembre. Aquest gener ens arribarà el tercer volum.



Havent vist, les primeres dues temporades, aquests primers volums em serviran per repassar aquestes primeres aventures, i quan arribi el moment, llavors ens endinsarem en el que desconec, i veure com en Tanjirô Kamado progressa com a caçadimonis, i com es van desenvolupant els diversos misteris que han anat apareixent en aquests primers compassos de la història. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada