28 de gener 2023

Dodoma vol. 1

Títol: Dodoma vol. 1
Títol original
: Dôdôma (ドードーマ)
Autor:
Jun Shiraishi
Traducció de:
Alèxia Miravet (Daruma SL)
Publicat per:
Kaji Manga, desembre de 2022
Format:
Rústic amb sobrecobertes - 12,8 x 18,2 cm - 192 a B/N + 2 a color
Preu:
9 €







 

 
 
Fou al 40 Comic Barcelona que es va anunciar Kaji Manga, el segell de manga en català del Grup Enciclopèdia. Tota una sorpresa llavors, i sent molt ben rebuts. Van passar els mesos i acabant el setembre van anunciar els seus primers cinc títols: Dodoma, Grendel, Orange, Kijin Gentosho i Budducks. Sent els dos primers els escollits per publicar-se primer. Així que amb motiu del 28 Manga Barcelona, van sortir volums 1 de Dodoma i Grendel, on els vaig comprar, començant la lectura pel primer d'aquests dos.

Dodoma o Dôdôma, tal veurem escrit dins del volum, és obra de Jun Shiraishi, i es va publicar a la revista Comic Zenon de l'editorial Tokuma Shoten, de l'octubre del 2014 al desembre del 2015, recopilant-se els seus capítols en un total de tres volums.
 
Coneixerem en Mana i el seu germà gran Shino, els quals viuen a Wanokuni, una estranya nació formada per un gran arbre central, l'Arbre de la vida, rodejat per alts i gruixuts murs. És una nació aïllada de l'exterior, on a la seva manera, hi viuen plàcidament ells i els altres ciutadans.

Però un dia, hi arriben dues forasteres, i poc temps després, tot se sacseja, i en tots els sentits possibles, El mur s'esquerda, i per l'obertura n'entren uns guerrers que comencen a atacar tothom.  La pau que hi havia hagut fins llavors s'acaba abruptament, i amb aquest fort trasbals es revelarà la veritat sobre Wanokuni i el món exterior.

Al llarg de volum, protagonistes i lectors anirem coneixem la veritat sobre Wanokuni i el seu món, alhora que s'aniran formulant noves incògnites.

En llegir la sinopsi proporcionada per l'editorial, t'imagines una història de dos germans que davant l'arribada de dues forasteres, surten del seu país, per conèixer el món exterior, iniciant una aventura tot descobrint coses. Però en realitat la cosa és força diferent. La història és més fosca del que un es pot pensar, tant pel rerefons argumental, com per les escenes violentes mostrades, que contrasta amb l'afecte i la tendresa que ens mostren en Mana i en Shino. No sé com anirà progressant, però amb ganes d'endinsar-hi i conèixer els secrets d'aquest món més fosc que en un principi ens podíem esperar.

Sobre l'edició, no ens podem pas queixar. Rústica amb sobrecobertes, amb el disseny del títol de la nostra edició molt semblant al de l'edició japonesa. La il·lustració ocupa tota la sobrecoberta exceptuant les solapes. A més, l'enquadernació és rústica i cosida. I per part de la traducció, no he notat res  destacar negativament.


Tot i que tot just ha començat, veiem que Kaji Manga ha fet una bona feina, per tant esperant que aquest serà el camí a seguir. Esperant veure també, quin serà el pla de publicació o les periodicitats dels mangues mencionats al principi, incloent-hi Dodoma, com també els anunciats al 28 Manga Barcelona: Gokushufudou i Heroines Game, i així encaminar-se cap a una regularitat mes a mes.  

De moment no tenim data de sortida pel segon volum, però esperem que no tardi gaire a sortir, ja que tal com ens diu la pàgina final on se'l publicita, en aquest segon és on començarem a saber més d'aquest món misteriós immers en una profunda foscor.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada