01 de desembre 2022

El 28è Manga Barcelona obrirà portes fregant el "sold out"!

 El poder del manga arrasa i es veurà reflectit en aquesta nova edició

 


El manga i l'anime es troben en un moment molt dolç i el Manga Barcelona, l'esdeveniment de referència per als amants de la cultura japonesa, reflectirà aquest esclat de popularitat amb una ambiciosa 28a edició. El canvi d'ubicació, passant a celebrar-se a Fira de Barcelona Gran Via del 8 a l'11 de desembre, comporta més metres quadrats que amplien l'aforament i la possibilitat que l'esdeveniment continuï creixent al costat del seu públic fidel (que ja ha esgotat les entrades de dijous, dissabte, diumenge i abonaments de 4 dies amb setmanes i mesos d'antelació). Meritxell Puig, directora del Manga Barcelona, confia que, després d'una 27a edició de restriccions pandèmiques, aquest 2022 es pugui superar el nombre de visitants de l'última edició prepandèmica, la que es va celebrar el 2019. Els canvis han estat ben rebuts pel públic amb aquesta resposta entusiasta i la resposta a nivell comercial ha estat de rècord, comptant amb més expositors que mai.

Aquesta nova edició arriba, a més, amb l'esperat retorn de convidats japonesos, que arran de la pandèmia, encara avui dia acostumen a restringir els seus viatges. D'una banda, hi assistiran dos mangakas d'estils diferents però que gaudeixen de gran prestigi. Tindrem a l'autor de “The seven deadly sins”, Nakaba Suzuki, que actualment està treballant en la seqüela de la seva popular obra. També visitarà Barcelona l'autor Shun Umezawa, que recentment ha estat guardonat amb el Premi a l'Excel·lència del Japan Media Arts Festival per l'obra “El incidente Darwin”, que, a més, comptarà amb la seva pròpia exposició. A nivell musical, un dels anuncis més celebrats és la presència de Yoko Takahashi, cantant japonesa que es va fer mundialment famosa per interpretar la cançó d'obertura d'un dels animes més populars de les últimes tres dècades: “Neon Genesis Evangelion”. Del Japó també arribarà el pop de les FAKY i la mescla de sons més durs amb Mahousyoujo Ni Naritai. La Kame Band, Víctormame o Tenkaichi Musical són altres de les propostes que segur faran ballar i emocionar al públic que s’acosti al Gran Escenari.

Oriol Estrada, assessor de continguts de Manga Barcelona, recalca que la programació estarà més nodrida que mai amb l'obertura de nous espais, adaptant-se també a la realitat editorial del moment. En aquesta línia, la sala Kitsune acollirà més presentacions editorials que mai, reflectint aquest creixement del sector, i la nova sala Manga Academy se centrarà en els debats, conferències i xerrades de tota mena, sempre al voltant del manga, l'anime i la cultura popular japonesa.

Una de les novetats de la programació d'enguany és la creació del Radio Music Stage, que barrejarà la música amb l'enregistrament de diversos podcasts en viu. S'inicia aquí una col·laboració amb Radio Primavera Sound que ens porta dues de les seves recents estrenes, els programes de Latrinae i Puja al puto robot! En aquest últim, comptarem amb la presència de LilDami, un dels referents de la música urbana en català. A aquests se sumaran altres podcasts (Milana bonita, Sopa de Miso, entre d’altres), actuacions de músics solistes i també molta música de mans de Lumica Stage.

Aquest 2022 ha estat un any molt especial en tot el que concerneix el manga i l'anime en català, amb diferents editorials apostant per traduir mangues d'èxit i també per la renovació de la programació infantil de TV3, amb el nou SX3. L'aposta per l'anime del canal X3 connecta de nou el públic català del Manga Barcelona, desembarcant a la zona d'expositors i amb activitats dins de la programació del saló. Més enllà de les propostes de l’X3, la col·laboració amb diferents mitjans de promoció de l'anime i el manga en català (El Racó del Manga, La Nit Friki, Parlem-ne), enguany, amb la presència d'actors i actrius de doblatge, sent ja totes unes estrelles per als fans, està més que garantida. 

Un altre dels símptomes del retorn a la normalitat és la zona Manga Kids, que torna per  oferir un espai per als visitants més joves. Allí es trobaran de nou espais coneguts pel públic més familiar com la Mangateca, el Manga DIY, el Manga Pintacares, i un de nou: Manga Kids Academy, espai on es podrà gaudir d'una exposició sobre l'escola Japonesa i la zona de L'Acadèmia, on es desenvoluparan de manera ininterrompuda quatre activitats de cultura japonesa.

Més enllà de les novetats i els retorns, els clàssics mai moren, i és per això que segueixen amb més força que mai espais com el Nihon Ryori, dedicat a la gastronomia japonesa, el Nihongo Experience, dedicat a l'aprenentatge del japonès i la cultura japonesa en general, el Cool Japan Experience amb xerrades que van més enllà del manga i l'anime, i, per descomptat, l'Auditori Manga Barcelona, amb una més que interessant selecció d'estrenes de pel·lícules d'anime i imatge real, recuperant també alguns dels grans èxits del 2022 que han passat per les sales de cinema.

 

Font: Manga Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada