07 de novembre 2022

Novetats de novembre de Finestres: Els estrats, La noia i el mar i El món sense fi

Aquest novembre, Editorial Finestres treu tres novetats en català. La primera novetat és Els estrats de Pénélope Bagieu, l'autora d'Intrèpides, inicialment prevista la seva sortida a finals d'octubre. La segona novetat és La noia i el mar, de Catherine Meurisse, i la tercera és El món sense fi de Christophe Blain i Jean-Marc Jancovici


A la venda el 9 de novembre!


Els estrats, de Pénélope Bagieu
Traducció de Marta Marfany
Cartoné - 144 pàgines - 17 x 24 cm - B/N

ISBN: 978-84-19523-00-6

28 €


Temes: biografia, dietari, personal

L'autora d'Intrèpides, Premi Eisner el 2019, ens presenta el seu primer còmic autobiogràfic. Les històries de la seva infantesa i adolescència retraten l'adulta en què s'ha convertit.

El seu amor pels gats, la primera parella, la lectura de l'herència del pare, els cursets d'esquí durant les vacances escolars... Ens mostren el vessant més íntim de l'autora narrat amb el seu humor i tendresa característics.

 

 

A la venda el 16 de novembre!


La noia i el mar, de
Catherine Meurisse
Traducció de Carlos Mayor
Rústica - 120 pàgines - 22 x 29 cm - Color

ISBN: 978-84-19523-01-3
22,95 €


Temes: art, bellesa, Japó, Natura

Una jove dibuixant francesa acaba d'arribar al Japó per fer una residència artística. Vol pintar la natura. Però, quina natura? La que calma o la que aclapara? És possible capturar la bellesa d'un paisatge viu? Compartint el seu mateix camí, un pintor japonès vol pintar una dona. Quina dona? Nami, que té un establiment termal on els dos artistes s'allotgen? Ella, lluny de ser una model fàcil, és una dona inquietant, misteriosa, i que, lligada als elements de la natura, pot preveure l'arribada d'un tifó tan sols observant els plecs del mar.

Aquest és un conte filosòfic i un viatge iniciàtic que explora la nostra relació amb la naturalesa i ho fa a través d'un univers paisatgístic japonès de bellesa colpidora.


A la venda el 23 de novembre!


El món sense fi, de
Christophe Blain i Jean-Marc Jancovici
Traducció de Pau Gros Calsina
Cartoné - 200 pàgines - 24 x 29 cm - B/N

ISBN: 978-84-19523-02-0
35 €


Temes: canvi climàtic, ecologisme, energia, planeta

En un moment polític decisiu per a redreçar i minimitzar les conseqüències del canvi climàtic, apareix 'El món sense fi', un còmic polèmic i políticament incorrecte. L'obra, que ja ha venut més de 300.000 exemplars a França, condensa diferents prismes al voltant d'aquesta emergència. Parteix de la tesi que l’espècie humana ha viscut en un món on les fonts d’energia semblaven inesgotables, però la situació ha canviat i són necessàries accions urgents.

Aquest còmic dibuixa una cronologia de com hem arribat fins aquí per, seguidament, descriure el nostre model econòmic i de producció -sovint en contra de la vida-, l’origen de la crisi energètica i possibles solucions col·lectives. Creat a quatre mans pel climatòleg Jean-Marc Jancovici i el dibuixant Christophe Blain, ambdós proven de donar resposta a la crisi del canvi climàtic amb una proposta no exempta d’humor.

 

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada