20 de setembre 2022

Cavall Fort celebra 60 anys, una exposició que recorre les biblioteques públiques de Catalunya

L’exposició ja està programada a 70 biblioteques al llarg de 2022 i 2023 gràcies a la col·laboració de la revista amb el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.


El desembre de 2021 la publicació en català per a nois i noies Cavall Fort va celebrar el seu 60è aniversari amb un acte que va ser el tret de sortida de les accions per commemorar la fita: renovació de la revista pel que fa a disseny, contingut i enfocament, la publicació d’un número especial amb un dossier de jocs que convidava els lectors i lectores a entrar a l’edifici de la revista, un edifici imaginari, Benvinguts a Cavall Fort. Fem obres del qual s’ha fet una versió en forma d’exposició. Es tracta d’una invitació en què la revista obre les seves portes per mostrar com es fa Cavall Fort, per veure-hi trossets de la seva història passada, present i futura, amb paletes, enginyers, pintors, arquitectes, llauners que acompanyen el visitant per la recepció de l’edifici, la redacció, el plató, el menjador, el taller artístic, el jardí, la sala polivalent i el terrat. La mostra ja està programada a 70 biblioteques públiques d’arreu de Catalunya, amb previsió que s’hi afegiran més, gràcies a la col·laboració entre Cavall Fort i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Cavall Fort és una revista degana en les sales infantils de les biblioteques públiques, hi ha acompanyant les generacions de lectores i lectores durant aquests 60 anys i els més de 1.400 números publicats, de la mà dels més importants il·lustradors, escriptors, poetes...: Cesc, Fina Rifà, Mercè Canela, Pere Calders, Guillem Viladot, Maria Novell, Joaquim Carbó, Josep M. Espinàs, Carme Suqué, Emili Teixidor, Montserrat Roig, Teresa Duran, Albert Jané, Joan Portell, entre molts d’altres. Actualment 302 biblioteques públiques estan subscrites a la publicació, i als seus fons també estan disponibles els dossiers i monogràfics editats dins la col·lecció La Galera Cavall Fort.


Més informació:
biblioteques.gencat.cat
cavallfort.cat


Font: Biblioteques Públiques de Catalunya

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada