I no només àlbums. També revistes de còmic, que han proporcionat hores de diversió a grans i petits i han servit de trampolí a autors novells.
Hem volgut completar l’exposició amb estudis sobre el còmic, que n’expliquen la història i n’analitzen el pes que ha tingut en la cultura popular dels segles XX i XXI, així com la seva influència en la societat i els mitjans de comunicació.
Visiteu l’exposició a les vitrines de la planta baixa de la biblioteca. Podeu demanar la llista de documents exposats a través del servei Pregunt@.
L’exposició és un tast del que trobareu a la secció de còmic de la biblioteca, situada a la segona planta de l’edifici.
Aquesta secció s’articula al voltant del fons de còmics de la família Hernández-García del Pino, cedit a la universitat l’any 2021. Es compon de més de 400 títols, entre àlbums de còmic, monografies sobre el còmic i revistes.
Hi és present una mostra del còmic espanyol dels anys 70-80, amb autors com Carlos Giménez (Paracuellos, Los Profesionales), així com una important representació de l’escola francobelga, dins la qual esmentem Jean Van Hamme, Grzegorz Rosinski i Hermann. Destaquen els clàssics nord-americans de la tira de premsa, com Milton Caniff (Terry and the Pirates, Steve Canyon) i Alex Raymond (Jungle Jim, Flash Gordon) i els populars westerns dels fumetti italians publicats per Sergio Bonelli Editore (Tex). Remata la col·lecció una extensa selecció de Will Eisner, pioner del llenguatge de la historieta i de la novel·la gràfica.
Les revistes inclouen capçaleres històriques que ja formaven part de la col·lecció de l’Hemeroteca General, com El Víbora, Cairo i Makoki i dues publicacions de llarga trajectòria, avui encara als quioscos, com són Cavall Fort i El Jueves.
Font: UAB
Informació aportada per Jaume Tugores
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada