12 de maig 2022

Novetat de maig de Pagès: De l'Urgell al Rif

Com a novetat de maig de Pagès editors, arriba De l'Urgell al Rif, de Joan i Pep Monyarch Callizo, una obra de la col·lecció Monografies on es barreja novel·la i còmic. Segons sembla havia de ser novetat de març però s'ha endarrerit fins aquest maig.


 

De l'Urgell al Rif, de Joan i Pep Monyarch Callizo
Col·lecció: Monografies núm 129
Cartoné - 80 pàgines - 20 x 29 cm - Color
ISBN: 978-84-1303-356-3
15 € El meu germà Pep i jo vam ser uns “privilegiats” si es pot dir així, de què els nostres padrins (avis) ens contessin històries a les èpoques d’estiueig o al temps de collir les olives, a les tardes/nits d’hivern, a la vora de la llar. No hi havia ni TV ni consoles i molt menys internet, ens conformàvem en escoltar i fer anar la imaginació en relació a aquelles històries de la guerra de l’Àfrica, i que no era altra que la revolta del nord del Marroc on va estar destinat a fer la mili a principis del segle passat.

El juliol del 2021 es van complir cent anys del Desastre d'Annual, l'episodi més dramàtic de la Guerra del Rif. El padrí dels germans Monyarch, l’avi Josep, va poder tornar a casa després de no poques peripècies. Ara les podem reviure gràcies a la feina que Joan Monyarch, amb els textos, i Josep Maria Monyarch, amb els dibuixos, ens presenten en aquest llibre, De l'Urgell al Rif, que és una estimable aportació a la memòria històrica. Una memòria que, en el cas de la Guerra del Rif, ha quedat somorta pel pas del temps, però també perquè no ha interessat reviure un dels episodis més oprobiós de la Història d'Espanya.
 

El 2021 es van complir cent anys del Desastre d'Annual, l'episodi més dramàtic de la Guerra del Rif. 


Una estimable aportació a la memòria històrica que, en el cas de la Guerra del Rif, ha quedat somorta pel pas del temps, però també perquè no ha interessat reviure un dels episodis més oprobiós de la Història d'Espanya. 


Còmic per a adults. 

 
   Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada