11 d’abril 2022

Premis 40 Comic Barcelona

Comic Barcelona torna a la presencialitat, després de dues edicions en línia, driblant els problemes derivats de la pandèmia. Amb motiu del 40 aniversari, celebració que suposa un important punt d'inflexió per a l'esdeveniment, el còmic com a mitjà continuarà sent el gran protagonista, però també els seus artistes, posant el focus en els/les autors i autores que fan possible l'existència d'una passió inesgotable, perdre's entre vinyetes.

PREMIS 40 COMIC BARCELONA

En aquesta cita indispensable centrada en l'art seqüencial no podien faltar els premis Comic Barcelona, guardons votats en una primera fase per els/les professionals del sector que premiaran a autors i autores de còmic.  

Per a l'elaboració final de les bases s'ha comptat amb la col·laboració de diverses associacions vinculades al còmic que han participat en diferents reunions que han permès avançar i reflexionar sobre l'esdeveniment i el propi mitjà en un any atípic en el qual la cultura i la seva gestió sofreixen les conseqüències d'una actualitat impredictible. El debat ha requerit el seu temps però ha permès revisar les bases per a reflectir tota sensibilitat recollida al llarg dels últim mesos.  

La intenció és fer un pas endavant en la recuperació de la il·lusió per uns guardons que signifiquen molt per al sector, indispensables a l'hora de complir amb l'objectiu de Comic Barcelona de divulgar el còmic i ampliar el seu ventall de lectors. La cerca de nous públics i la representació de tota tendència en el mitjà és vital per al festival, així com la col·laboració amb els diferents agents del sector.  

Els premis del Comic Barcelona tenen com a objectiu la promoció i reconeixement dels nostres/es autors i autores, alhora que donen suport a la tasca de les editorials que aposten per la seva obra. Els guardons pretenen reflectir, al mateix temps, la riquesa i diversitat del còmic que es publica a Espanya, sense oblidar als nostres joves talents i a l'escola del fanzine. En suma, volen ser un reconeixement al millor d’entre el material publicat a Espanya cada any.  

Com a novetat d’enguany, a més de reforçar els premis, que mantenen la seva dotació econòmica, s'obrirà una línia de beques sobre la qual s'informarà en breu, apuntalant l'objectiu del Comic Barcelona d'apostar pels nous valors, fomentar la lectura i l'economia del sector. El suport directe a autors i autores s'amplia, reforçant al mateix temps aquelles seccions en alça en aquesta línia que ofereix el propi esdeveniment, com l'apartat Comic Pro, i altres activitats que aniran unint-se a una oferta que creix en benefici de la creació i la divulgació del còmic.  

El sistema de votació preliminar per a elaborar la llista de nominacions funcionarà com en anteriors edicions, comptant amb el beneplàcit d'algunes associacions que aniran alternant-se en la selecció del jurat que prendrà la decisió final. En la present edició es valoraran les obres publicades al llarg del 2021.  

Demanem la vostra col·laboració indispensable per a aconseguir que els premis resultin representatius de la professió. Per a això han de ser el més participatius possible.  

Al peu d'aquest missatge trobareu l'enllaç a les bases de participació, on trobareu el llistat de les obres publicades durant 2021 per a facilitar el vot, us agrairem que ens informeu si veieu que falta algun títol. El formulari per a votar s'enviarà directament avui mateix a la base de dades de professionals del sector que té FICOMIC, en el cas de no rebre'l, si us plau, escriviu a info@ficomic.com   

Categories dels premis:  

  • Millor Obra d'Autor/Autora espanyol  
  • Premi Miguel Gallardo a l'Autor/Autora Revelació  
  • Millor Obra d'Autor/Autora Estrangera  
  • Millor Còmic Infantil i Juvenil  
  • Millor Fanzine  
  • Gran Premi del Comic Barcelona  

El període de votació finalitzarà el 18 d'abril. Una vegada realitzat el recompte i es disposi dels noms de els/les nominats i nominades, el jurat es reunirà per a decidir les obres guanyadores i artistes premiats/as.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada