22 de març 2022

Oberta la convocatòria dels XX Premis Junceda

L’any 2003 es van crear els Premis Junceda, uns guardons que premien totes les àrees de la il·lustració. Des de l’Associació Professional d’il·lustradors de Catalunya pensem que és important que existeixi un reconeixement a la tasca dels professionals relacionats amb el món de la il·lustració.

No hi ha cap altre guardó a Catalunya, ni a l’estat espanyol, que atorgui uns premis d’aquestes característiques que cobreixen totes les àrees de la il·lustració.

https://www.premisjunceda.cat/wp-content/uploads/2022/03/BACKGROUND_WEB_2_OK.jpg


Objectiu 

L’objectiu d’aquests guardons és premiar i donar a conèixer la disciplina de la il·lustració en totes les seves àrees d’aplicació.

La difusió d’aquests guardons afavoreix el coneixement de la il·lustració al gran públic, ja que tant des del punt de vista tradicional com aplicada a les noves tecnologies, la il·lustració ocupa un espai important a les nostres vides.

Quines obres s’hi poden presentar

Obres que han estat impreses, publicades, emeses, projectades, visionades online o editades per primera vegada en el període del gener al desembre del 2021 a qualsevol lloc del món.

En el cas de sèries, campanyes, col·leccions, etc. que incloguin més d’un any, es podrà escollir en quin any presentar-les, tenint en compte que una mateixa obra només es pot presentar una única vegada als Premis Junceda.

En cas d’obres reeditades, es podran inscriure sempre que sigui la primera vegada que es presenten. Feta aquesta inscripció, l’obra no es podrà tornar a presentar en futures edicions.

No hi ha límit en el nombre d’obres que pot presentar cada il·lustrador/a. S’haurà de fer una inscripció per cada obra presentada.


Qui hi pot presentar obra

Cada il·lustrador/a hi pot presentar les seves pròpies obres.

Editorials, estudis gràfics, agències de publicitat, etc. s’hi poden presentar omplint el formulari d’inscripció i adjuntant el consentiment de l’autor/a amb les seves dades de contacte (nom, telèfon, e-mail).

L’autor/a ha de ser un il·lustrador/a que resideixi a Catalunya (o hi hagi residit durant el 2021), excepte en la categoria Junceda Global.


Data límit d’inscripció

El termini d’inscripcions és el 8 d’abril del 2022.

Gran Junceda

D’entre totes les persones guanyadores, el jurat triarà el premi Gran Junceda.
Aquest guardó tindrà una dotació econòmica de 1.000 euros.

Categoria Futurs Professionals

La persona guanyadora rebrà l’encàrrec per fer la imatge gràfica de final d’any de l’APIC.
Aquesta activitat estarà remunerada amb 300 euros.


Categories

Entre les diverses categories dels Premis Junceda hi ha la de Còmic




  FontPremis Junceda


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada