23 de febrer 2022

L'Ajuntament de Calldetenes convoca la 28a edició del Premi Co, Co, Còmics!

La presentació de les obres serà telemàtica a través del correu electrònic fins al dimarts 31 de maig de 2022.

L'Ajuntament de Calldetenes obre la nova convocatòria dels Premis Literaris, arribant a la 43a edició del concurs, amb el propòsit de continuar afavorint la creació literària i la llengua i la cultura catalanes. Els premis engloben tots els gèneres literaris: narrativa, poesia i teatre, així com la categoria dedicada al còmic. D’altra banda, també es convoquen els premis per a estudiants d’arreu dels Països Catalans i per a estudiants de Calldetenes.

En aquesta 43a edició, el termini de presentació de les obres finalitza el dimarts 31 de maig i, per segon any, caldrà presentar els treballs en format electrònic (cdtn.premisliteraris@calldetenes.cat). El canvi en la presentació de les propostes, implantat l’edició passada, es valora molt positivament i va repercutir en un gran increment de participació. D’altra banda, amb la transició del paper cap als mitjans electrònics, s’encarava una actualització i modernització del concurs, així com la millora en l’eficiència, en la sostenibilitat i en la reducció del consum de paper, per contribuir en la minimització l’impacte ambiental.

L’adjudicació dels premis es farà durant la Festa Major de Calldetenes, en un acte que se celebrarà el dissabte 17 de setembre de 2022 a l’Auditori Teatre de Calldetenes, que comptarà amb la ponència del Dr. Estivill, metge del son i cantant.

La convocatòria compta amb els guardons següents:

  • 43è Premi de novel·la Armand Quintana: dotat amb 3.000 € i la publicació de l’obra.
  • 43 Premi de poesia Jacint Verdaguer: dotat amb 3.000 € i la publicació de l’obra.
  • 15è Premi de teatre Lluís Solà i Sala: dotat amb 2.000 € i la publicació de l’obra.

  • 28è Premi Co, Co, Còmics: dotat amb 1.000 € per a adults i per al premi especial del jurat, i 500 € en categoria infantil.
  • 37è Premis literaris per a estudiants dels països catalans: dotats amb 1.120 € repartits en sis categories per franges d’edat.
  • 37è Premis literaris per a estudiants de Calldetenes: dotats amb 965 € repartits en sis categories per franges d’edat. Per primer any, s’inclou la categoria de batxillerat ja que des d’aquest curs també s’imparteix a l’Institut Les Margues.

En la celebració dels premis hi col·laboren Òmnium Cultural, el Consell Comarcal d’Osona, l’Espardenya Teatre i la Diputació de Barcelona.

Podeu consultar les bases completes al document adjunt.

 

Font: Calldetenes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada