04 de febrer 2022

La història de Fornalutx (Mallorca) il·lustrada en un còmic

L’obra de Beatriz Colom es presenta avui a Can Xoroi a les 18:30h


Avui es presenta el còmic Fornalutx: una història il·lustrada de Beatriz Colom. L’exemplar descriu la història del municipi de Fornalutx en una publicació dirigida i coordinada per la pròpia autora. La publicació recorre les diferents etapes de la història del municipi de la Serra de Tramuntana i abraça les èpoques des de la prehistòria en l’actualitat.

Beatriz Colom va comptar amb un grapat de col·laboradors que l’ajudaren a marcar el fil conductor del còmic. Entre alguns noms destaquen l’arqueòleg Jaume Deyà, el qual l’assessorà per explicar les primeres etapes del poblament de Fornalutx i de Jaume Pinya. Comptà també amb l’ajuda i assessorament dels historiadors Plàcid Pérez i Antoni Quetglas, que «m’ajudaren sobretot per destriar la història de Sóller i Fornalutx, ja que compartiren el passat fins al s. XIX», comentà Colom. 

A més, l’autora consultà les diferents publicacions editades a les Jornades d’Estudis Locals «perquè som dibuixant, per això per aquesta part m’he assessorat». L’autora començà aquest projecte que avui es materialitza fa mig any. D’aquests sis mesos de feina, tres d’ells les ha destinat a dibuixar les planes que conformen el còmic de la història de Fornalutx. 

L’edició ha anat a càrrec de l’Ajuntament del llogaret i la idea sorgí d’una conversa de la il·lustradora amb el regidor de Cultura, Felip Reynés. «En una trobada mantinguda amb el regidor, li vaig comentar que estava fent la història del jaciment de Pollentia i ho trobà molt interessant», explicà Colom. Al principi l’autora s’havia plantejat elaborar una novel·la gràfica però «finalment em vaig decantar per un còmic», explicà. El volum es distribuirà de manera gratuïta a les escoles i a les biblioteques.

 

Fonts: Can Xoroi i Setmanari Sóller

Informació aportada per Jaume Tugores 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada