25 de febrer 2022

Kamen Rider

Títol: Kamen Rider
Títol original: Kamen Rider (仮面ライダー)
Autor: Shôtarô Ishinomori
Traducció de: Marc Bernabé
Publicat per: Ooso Comics, maig, setembre i desembre de 2021
Format: Rústic amb sobrecobertes - 272/280 pàgines - 120 x 170 mm - B/N i Color
Núm. de volums: 3
Preu: 10 €/volum. Total = 30 €




 
 


 
Amb motiu del Manga Barcelona Limited Edition de 2020, Ooso Comics va anunciar la llicència de Kamen Rider. Amb aquesta obra, l'editorial de Prades s'ha estrenat amb un nou autor que és en Shôtarô Ishinomori, el Rei del Manga, sent un dels pares del gènere Tokusatsu, sent la franquícia Kamen Rider un gran exemple com també ho són les sèries Super Sentai. A més hem pogut gaudir del manga en el seu 50è aniversari de la seva creació. Kamen Rider va néixer l'abril del 1971 i el primer volum de la nostra edició del manga va arribar el maig de l'any passat, i els altres dos volums, el setembre i el desembre. Així doncs, tot el manga per part d'Ooso s'ha publicat el 2021. Com totes les obres que ha anat publicant també podem gaudir d'aquest gran clàssic en català. Sense dubte tot molt celebrat.

El manga va ser publicat a la revista Shônen Magazine de Kodansha, del número 23 del 1971 al número 53 de 1972. L'edició original constava de 4 volums. La nostra edició com he dit consta de tres volums, en els quals hi ha les 6 llargues parts que té el manga.


En Hongô Takeshi, o Takeshi Hongô segons el nostre ordre de nom i cognoms, és un expert pilot de motos, que és segrestat per la malvada organització Shocker. Aquesta tria candidats per un físic i intel·lecte elevats i els converteix en poderosos i servils cíborgs, cada un amb aspectes i habilitats diferents. Durant el procés de transformació i just abans de la rentada de cervell, així el cos ja el té modificat, les instal·lacions són sabotejades. Un científic penedit i conegut d'en Hongô l'ajuda a escapar. L’organització Shocker inicia la persecució, el cíborg Home Aranya és l'encarregat de capturar-los. Enmig de la persecució en Takeshi Hongo a causa de la seva modificació incompleta pot convertir-se en l’intrèpid Kamen Rider, el motorista emmascarat d'aspecte semblant a un saltamartí, i jura lluitar contra la malvada organització Shocker que el voldrà recuperar. Comença així un dels mangues, que juntament amb la seva sèrie televisiva paral·lela, han donat a lloc una de les franquícies més importants del tokusatsu.  
 
Al llarg del manga veure'm diferents cíborgs de Shocker que perseguiran en Kamen Rider, cada un amb les seves peculiaritats. Però serà, al segon volum, quan veurem un fet que ens pot sorprendre, a un servidor sí, es tracta d'un recurs utilitzat a les sèries Kamen Rider i que conec, però sobretot em va sorprendre no el fet sinó el com, el perquè passa. En Takeshi Hongô serà rellevant com a Kamen Rider, per un altre personatge. Així doncs, jo pensant-me que el Kamen Rider sempre seria el mateix, i no, ja en el manga original en són dos. Caldria saber, com va anar la publicació del manga respecte a l'emissió original de la sèrie al Japó per veure on va passar primer.

Com ja ens té acostumats Ooso Comics, l'edició manté les característiques dels altres mangues que han publicat: encolat, onomatopeies en japonès, tot indicant-ne la pronuncia i en petit al costat el seu significat a fora de la vinyeta. 
 
La nostra edició a més, a cada un dels tres volums, compta amb textos que podem trobar a les solapes a càrrec de l'Oriol Estrada, gran seguidor d'aquesta gran obra, que en recomano el fil a Twitter que en fa fer. El primer volum també amb 16 pàgines inicials a tot color, les quals li donen un toc de qualitat a aquest manga. 
 
A més pels qui hem comprat el manga mitjançant la pre-venda, per cada volum hem comptat amb una sèrie d'extres, en els dos primers volums, dues targetes per volum, i amb el tercer volum, un cofre per guardar-hi els tres volums. 


Kamen Rider és manga de pura acció, més fosc que el seu alter-ego televisiu, i precisament això és remarca en un final no gaire feliç. El dinamisme, mostrat amb les línies cinètiques, en serà una constant, sigui amb el superheroi pilotant la moto o lluitant contra els malvats cíborgs, com també moltes escenes a càmera lenta, mostrant els salts i girs del nostre heroi. Dos aspectes gràfics rellevants d'aquesta obra.
 
Aquesta és la vuitena llicència d'Ooso Comics, la qual ha tingut una gran rebuda, i és que és obra del Rei del Manga, i també per ser els orígens d'una de les grans franquícies del tokusatsu. I això tindrà continuació amb la futura publicació, esperem que aviat, de Himitsu Sentai Gorenger, també de Shotaro Ishinomori, la versió manga de la primera sèrie Super Sentai,  anunciada al passat 27 Manga Barcelona.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada