11 de febrer 2022

El còmic en català a la Biblioteca Pública de Lleida

Durant el mes de febrer la Biblioteca Pública de Lleida acollirà diverses activitats al voltant del còmic en català dins el cicle “Còmic a l’atac. Parlem de vinyetes en català”, que vol apropar aquest gènere a tot tipus de públic.

Amb l’exposició “Vinyetes: història del còmic en català”, que es podrà veure fins al 25 de febrer a la biblioteca, els visitants faran un recorregut per la història d’aquest gènere en català. Conjuntament amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Lleida s’han programat diverses visites guiades amb taller per a alumnes de secundària. Per la seva banda, els alumnes dels cursos de català presencials i en línia del CNL de Lleida treballaran aquest gènere a les aules gràcies a les activitats didàctiques específiques que s’han preparat des del CNL.

Una altra proposta és per al dia 16 de febrer a les 18 hores, on dins la taula rodona “Present i futur del còmic en català” es parlarà sobre l’estat actual del còmic en català i les perspectives de futur. Hi assistiran, entre d’altres, la responsable de l’editorial Finestres, Montse Terrones, o el director de la col·lecció local Doble Tinta, Jaume Barrull. Es retransmetrà en directe a través del seu Youtube: https://youtu.be/ZRapqrl4_-o

Més endavant el 23 de febrer, s’oferirà la xerrada “PADRINES: com fer història gràfica”, en la qual s’aprofundirà en el procés creatiu d’elaboració d’una novel·la gràfica. Aquí es comptarà amb la presència d’algunes de les creadores del còmic "Padrines", que ben aviat sortirà publicat.

Aquesta iniciativa sorgeix d’una col·laboració entre la Biblioteca Pública de Lleida, Òmnium Cultural Lleida-Ponent, BAF Guerrilla i el Centre de Normalització Lingüística de Lleida. La proposta té per objectius donar a conèixer i fer visibles els còmics que s’editen en català i fomentar-ne el consum entre els joves, sobretot, però també entre tota la població en general.


Font: Biblioteca Pública de Lleida web i Twitter

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada