10 de novembre 2021

Un fanzín explica els drets culturals dels barcelonins

Il·lustrat per sis grans del còmic català, és peça central de la campanya 'Aquí es fa Cultura'

Amb vinyetes. Amb colors. Amb bon humor. Un fanzín, il·lustrat per alguns dels noms més importants del còmic català, serà un dels principals vehicles per explicar la nova mirada sobre la cultura que es desprèn del Pla de Drets Culturals. Aquest nou punt de vista sobre la cultura, que posa al ciutadà en el centre tractant-lo com a subjecte de drets culturals, tindrà en aquest fanzín interactiu i en la resta d’elements (vídeos i visuals) de la campanya ‘Aquí es fa cultura’ els seus principals vehicles per arribar a la ciutadania. 

Marta Altieri , Olga Capdevila, Roberta Vazquez, Juanjo Sáez, Néstor F, Camille Vannier són els dibuixants que han deixat la seva empenta i el seu estil personal en les diferents vinyetes d’aquest còmic que explica el concepte de cultura que es desprèn del Pla de Drets Culturals i posa exemples d’algunes de les cent accions de les nou mesures que l’integren. 

El fanzín s’articula a través dels textos que ha creat Júlia Barceló, que traspuen un estil fresc i directe per arribar a públics diversos amb especial èmfasi a aquells que habitualment no se senten apel·lats pel fet cultural. 

La versió interactiva del fanzín inclou vídeos i enllaços per tal que el lector pugui ampliar la informació sobre el que s’explica a la tira. A més d’aquesta versió que es podrà consultar al web https://www.barcelona.cat/aqui-es-fa-cultura/ca, el fanzine també tindrà més endavant una versió de paper.

 

Font: Barcelona Cultura

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada